Dagens Lunch!

Vart fisksoppa till lunch!
Rester från förr!  Tog baskemig hela 10 min att värma upp
från fryst tillstånd och sen vart det för varm för att ätas! haha!
Men jag glömde dricka något till.. Ska kanske göra det nu då?



Mmmm.. Så gott!

Bättre nu!?

Nu har stackars Patrik suttit uppe hela natten och passat Tindra! Fast hon sov ju iof mest.. Men hade vaknat och gnällt efter nappen, men det brukar hon ju ändå....
Kl 07.00 vaknade jag och gick upp så han fick sova lite han me!

Han hade tempat henne 2 ggr i natt, men hade glömt att skriva upp när och temp.. Men han sa vid "ungefär runt 3 tiden kanske" haha och sen 06.40 ungefär! Då hade hon haft 38.7 C° och 38.6 C°.... Ingen alvedon hade han gett men hon hade ätit 3 ggr! Duktig tjej!

Jag tempade henne vid halv 8 och då hade hon 38.3 C° och fick en alvdon! Så nu är hon pigg och glad! Sitter i babysittern och pratar med tv´n!
Jag tror hon har lite ont i halsen av hostandet.. Synd att man inte få ge små barn honung...

 Min lilla sjukis.....        Mamma pussas....



Nu har hon vart vaken jätte länge! Eller ja, till skillnad från de senaste 3 dagarna! Nu har hon vart vaken från 8 tiden!  Super!

Ida ringde nyss! Hon kom hem från Thailand igår! Har saknat så mycket!! Hon ska komma förbi här ikväll och visa lite bilder å så! hihi! Hon har ju inte träffat Tindra än heller så jag får väl oxå visa lite bilder för henne! hehe!

Nu somnade Tindra igen! Kl är ungefär 11.20 nu... Patrik sover oxå! Jag sittar och chattar med hans kompis över skype! hehe!
Det låter konstigt här... Undrar om det kommer från sovrummet och Patrik eller utifrån! haha!

Nej nu vill ja snart ha lunch! Åt sån tidig frulle så jag är hungrig igen nu!
vet inte vad jag ska göra bara.. Fiskbullar kanske? Soppa?
Ne... Nu drar jag!
BYE!


OH! And by the way!
KIM:
Du är världens snällaste och sötaste hästtjej! hihi!
Du ska få ett påskägg av mig! OM du är snäll!
hihi! PUSS!!


Rs virus?

RS-infektion

Sjukdomen drabbar oftast barn under två år. Inte sällan är barnet yngre än sex månader. Vanligast är viruset under vintern och tidig vår. Många blir så medtagna att de behöver vårdas på sjukhus. Däremot är RS-infektioner sällan livshotande och ger inga men efteråt. Symptomen börjar med nysningar och rinnsnuva. Inom ett par timmar får barnet feber, hosta och andningssvårigheter. Sjukdomen brukar vara över på en vecka, men hostan kan hålla i sig längre.

Behandling: Äldre barn kan behandlas hemma. Se till att barnet får vila, mycket vätska och har huvudändan på sängen höjd. Yngre barn behöver ofta sjukhusvård med syrgas och eventuellt dropp, då andningsproblemen gör det svårt att äta och dricka.

Så smittar den: Från person till person via handkontakt. Det som för äldre barn eller vuxna verkar vara en vanlig okomplicerad förkylning, kan vara RS-virus som gör små barn väldigt sjuka.

När ska man uppsöka läkare: Vid rasslande ljud i bröstkorgen, snabb andning, blekhet eller när barnet blir blått runt munnen och under naglarna. Eller om barnet verkar uttorkat - inte har kissat på länge, har snabb puls och insjukna ögon.


Kan det var a så tro? Inga riktigt symptom sådär.. Förutom feber, hosta och jag vet inte om ögonen är insjunkna, men hon är "röd" och ser sjuk ut...


Feber...

Min stackars lilla skutta har feber!!! Gråter

Började i morse med att hon var jätte hängig.. Hon var blek och alldeles röd om ögonen... Termometern som var trasig, men började fungera igen.. Var trasig igen.... Skrikandes Så vi kunde inte kolla tempen...
Hon hostade massor och var jätte kinkig.... Ledsen

Vi kännde igårkväll strax innan läggdax att hon var lite varm, men när hon somnade så tänkte vi inte mer på det.. Hon vaknade vid halv 5 och var inte så varm och vid 7 och då var hon lite varm...

Vi var tvugna att gå ut, till banken, så vi gav henne en alvedon ifall att och för att hon var lite kinkig. Om hon var varm vet jag inte om jag tänkte på, för jag var mest arg på termometern just då... Men jag tyckte inte hon var så varm alldeles innan vi gick iaf!

Hon sov jätte bra i vagnen, så när vi vart på banken så tog vi en liten promenad runt i stan innan vi bestämde oss för att gå hem!
Men jag vart kissnödig och vart tvungen att gå förbi pappa´s jobb och låna toan! Då vaknade Tindra och åt lite och vi pratade om termometrar.. Vi bestämde oss för att gå förbi apoteket och köpa en termometer så det gjorde vi!

När vi kom hem så tempade jag henne.. 38.8 C°... Generad Jag ringde mamma som tyckte att vi skulle tempa ofta och skriva upp tempen, som man gör med hästar! Flört Och så lite vatten! Stackars lillan....
Hon är alldeles rosig om kinderna och röd och vattning runt ögonen... Och varm...
Andra gången vi tempade henne hade hon 38.9 C°... Och jag gav henne en till alvedon!
Hon har även druckit lite vatten, men inte mkt... Men den här gången åt hon desto mer! Direkt efter att hon druckit oxå så hon skulle säkert ätit mer om hon inte druckit!

Jag hoppas för allt i världen att det går över i morgon eller att tempen inte går över 39 C° så vi slipper gå med henne till sjukhuset.... Jag blir så orolig över henne...

Alla andras bebisar vara bara lite snogriga när de fick sin första förkylning.. Varför kunde inte Tindra oxå "bara" blivit lite snorig... *suck* Stackars strumpan...
Hon verkar iaf lite piggare nu efter alvedonen! Hon t.o.m drog lite på smilbanden! Och hon är inte så varm längre heller!

Jag ska googla och kolla efter tips på vad man kan göra! Patrik ska laga middag nu sen ska han sova efter maten! Han ska vara vaken i natt och passa Tindra och jag ska ta henne i morgon medan han sover lite! Han har ju sitta spel att hålla sig vaken med och hon sover (Förhoppningsvis) mestadelen av natten! Jag är lite mer morgon- och dagmänniska!

Nu busar Tindra och Patrik så hon verkar bli bättre av alvedonen! Skönt!Flört
Ne nu ska jag googla!
BYE!

Till ÖÖhm.. Igen..

Varför är du annonym?
Bosse är min mammas fästman (Coolt! det har jag aldrig sagt om honom förut! haha) och han tyckte nog bara att det var lite underligt att man inte vill, men gör ändå..   Inget illa menat till dig tror jag! Absolut inte! Så den där kommentaren var nog lite onödig va?
Jag tycker oxå att det är lite kontigt att kommentera fast man inte vill....

För antingen så vill man och så gör man...
Eller så vill man inte och låter bli!
  

Svar till ÖÖhm:

Svar till ÖÖhm´s kommentar i förra inlägget:
Jag har aldrig haft barn förut, och jag vet inte vad man ska göra med ett sjukt barn! Därav att jag gick till det ställe där jag trode de kunde hjälpa mig! Och jag tycker att om man är barnmorska (Eller har varit!) så borde man åtminstone veta LITE om barn och deras sjukdomar! Speciellt i sånt här fall med förkylning som är så vanligt! Dessutom hade jag ingen aning om vart barnmottagningen låg någonstans så jag gick till informationen och blev hänvisad till den här sjuksyrran!

Och ang jeansen och anorexi.. Ett skämt!! Jag menade att jag själv var fet!  ta det eller låt bli att läs!

Och man får vara arg när man är sjuk!

Sjukisar...

Gårdagen började med att Tindra hostade och hostade som en tok! Jag ringde mamma och frågade vad jag skulle göra och hon tyckte att eftersom det var så tidigt så skulle vi gå ner till akuten.
Och det gjorde vi! På vägen dit vart hon ju såklart klarare i både näsa och hals av den friska luften så när vi kom fram fick vi gå hem igen! Men vi fick nr till barnmottagningen!

Kom hem, ringde barnmottagningen.. Satt i j*a telefonkö i 25 min med mobilen!!! Förvånad Och sen provade vi ringa "gratissamtal" med skype (Datorn) men det kopplades bort efter 10 min... vad f*n gör dom.. Fikar?

Vart sur och tog ännu en promenad ner till sjukhuset och in på N-e södra och frågade om jag fick boka en tid.
"Nej tyvär du får ringa" Jaha men jag har ju för f*n ringt och suttit i telefonkö tills mina pengar tog slut på mobilen!!! Skrikandes "Jaha oj, då jamen vad har hon för personnr. då?" jamen det var väl inte så svårt?!?!?!?!

Fick träffa en sjuksyrra om sa: "oj då jag kan ju ingenting om små barn" Men hallå!?!?! Ska man inte uppdatera sig och vidareutbilda sig! Hon sa t.o.m att hon var en gammal barnmorska!!! Men hon kunde inget om små barn!?!? Förvånad Kan vem som helst få jobb på sjukhus nuförtiden eller? Kanske ska söka som hjärtkirurg!
Men hon ringde upp vår sköterska på bvc som sa att hon skulle skicka oss vidare till barnmottagningen (Nehe!?!?) så vi gick dit och vart "servade" ganska direkt! (Så man undrar ju varför det var sån "kö" i telefonen!!) och de konstaterade att Tindra var förkyld!
JAMEN DET VISSTE JAG JU! Men jag hade ju ingen aning om vad jag skulle göra!! Ingen som förklarade det på föräldraträffarna eller vid förlossningen att barnen blir sjuka och då gör man så och så!
Och inte nu heller fick jag så många svar! Hon babblade något om att barn inte kan hosta men gör det i alla fall och om slem som fastnar.. ja ja men vad gör man åt det då?
Ingenting! Koksaltlösning.... Great.... Många svar man fick där...

Som tur var så ringde min bvc sköterska upp mig senare och jag fick lite bättre förklarat... tack!
De ringde även från Kärnan för att fråga vart jag tagit vägen och kolla så att inget hade hänt! Glad Så snälla dom är! och så frågade dom även om det fanns något de kunde hjälpa till med, typ ringa någon eller så! Ååh jag älskar det där stället!  Synd att vi inte kunde gå dit igår för vi var så förkylda....

Sen var Tindra mammig och kramig nästan hela resterande dagen! Glad Och vi kollade lite på film alla 3 innan Tindra typ däckade vid 21 tiden.. Men när jag skulle lägga henne så vägrade hon!!
Så fort jag lade henne i sängen så gallskrek hon! Hon somnade i min famn, så hon var ju trött.. Men hon vill inte sova i sin säng! Ungefär samtidigt börjar pappa skicka sms som gör det hela ännu jobbigare...
Patrik spelade och kastade inte ens en blick mot vårt håll....
Tillslut sprack det och jag sa till Patrik att jag går ut! Då tog han Tindra och jag gick ut i regnet...

Sms:ade med pappa som totalt gjorde bort sig.... Jag gick ett varv runt Linéan bara och sen in i tvättstugan och bokade en tid.. När jag kom tillbaka så satt Patrik med Tindra i bärselen och kollade på tv... Tindra ville inte sova hon inte! Så jag började fixa så hon skulle få ligga i min säng brevid mig.. Men när Patrik matade henne så vart hon så jätte trrött att jag flyttade tillbaka allt till hennes säng och ÄNTLIGEN somnade hon!!

Hon sov relativt bra i natt! Vaknade vi halv 3 och halv 5 och ville ha nappen! Sen vaknade hon vid halv 8 och var hungrig och snorig! Fick koksaltlösning som gjorde henne skitförbannad!  Och så somnade hon i min famn... Men hon åt inte mkt, ca 30 ml bara... Mellan halv 8 -8 låg hon brevid mig för hon är så snorig att hon knappt kan andas så jag ville hålla lite koll på henne.... Sen efter att hon legat ett tag i halvsittande ställning och lite på sidan så slutade hon snora sådär extremt mkt och kunde t.o.m äta 120 ml till! Då lade jag henne i sin säng för den lutar och så gick jag upp!

Pappa ville käka lunch idag och prata.. Men jag vet att det inte blir så mkt prat och dessutom är jag skit förkyld vilket jag även sa till honom, men han sa att han skulle ringa ändå och kolla... Som om jag skulle bli magiskt frisk!

Ne nu ska jag väl käka lite frulle!
BYE 4-snor!!!


Idag...

Kim kom förbi här i förmiddags! Vi drack lite té och pratade! Sen tog vi Tindra på promenad ner till Ridskolan! Kim´s kompis hade ridit två fjordingar som ridskolan hyr från Taffnäs! Max och Müsen!

Sen skulle Kim hem och när vi var på väg till hennes bil kom Ceacar och gjorde oss sällskap! han gick med över vägen och sprang under Kim´s bil och härjade när hon skulle åka! haha! Och när hon åkte och viu skulle tillbaka så gick han super sakta över vägen och stoppade all trafik! haha! alla skrattade åt både honom och mig som stod och ropade och lockade på honom! haha! Knäppa katt!

Gick till BUP! Höll på å missa tiden! Hade en kvart på mig innan jag skulle vara där och det tar ca 20 min att gå dit! Så jag tog min kära pålitliga cyckel trots att den har "punkatering"... Och jag hann!

Solveig var lika snorig som jag så vi satt och snorade ikapp medan vi pratade! hehe! Men det gick bra!
Sen var jag förbi Biblioteket och hyrde en bok om bebis massage! Så nu kan jag mysa och massera Tindra! Räcka ut tungan Nästan hemma så kom jag på att jag glömt cyckeln!!! Förvånad
Det parkerade jag vid Polisstationen så jag hoppas att den inte bli snodd där!

Tindra har legat och busat på golvet, naken! Altså, hon låg på en fäll och filt! Hon är så söt när hon försöker krypa! haha! Det går med bakdelen bara så hon ser ut som en.. Ja jag vet inte vad! haha! Hon har rumpan i luften och armarna rakt ut åt sidorna! haha! Tokiga bebis!

Ne nu ska jag gå och laga mat så det blir klart innan sjukhuset!
BYE!

Snorbebis!

Goch vad svårt det är att få en förkyld stackars bebis att sova! Hon får ligga på sidan för att hon inte ska "snora igen" men hon gillar inte det + att hon helst vill att jag ska bära runt på henne medan hon sover i min famn.. Men jag orkar bara ett litet tag.. Hon är ju så tung!
Men nu sover hon i sängen och kramas med Sixten!



Snorigt värre var det här! Patrik gick precis till AMS på möte! Han är inte snorig men han har "lite ont i halsen"... Men jag tvingade honom att gå ändå! och jag ska gå till BUP och prata med Solveig idag! Och i morgon ska jag ju eg till Kärnan och bvc på föräldraträff! men jag vet inte om det är så bra när vi båda är förkylda...

Men till Solveig måste jag gå! Jag känner att jag behöver det!
Nu ska jag göra i ordning lite vatten åt Tindra!
BYE 4-now!

Sjuklingar!

Ja så kom det... Snoret, halsontet och ont i hela kroppen!! *suck*
Men jag var med mamma hela dagen igår ändå! Hon kom och hämtade oss igår förmiddag och vi åkte en sväng ut till landet och kollade läget! Värsta vårkänslorna! Tindra fick gå med på visning av tomten! Fast hon gillar inte när det blåser så hon var inte världens gladaste, men hon var iaf inte arg!

Efter det var vi till flygis och handlade! Då fick Tindra sitta i bärselet och alla tittade på henne och log! hihi! Hon är ju världens sötaste så det är ju inte så konstigt! men det känndes i min rygg!! Aj aj...

Sen vart det lunch och Tindra bus medan mamma lagade kalopps! Efter middagen kollade vi på melodifestivalen och åt grönsaker och dipp! Fy f*n säger jag bara! Hur i he***te kunde hon gå till final? Förvånad "Dunka mig gul och blå" Frida eller vaffan hon hette! Låten totalsög ju!! En låt som passar in på ett dagis! Inte på en melodifestival! Patrik Isacsson var så in i he***te bättre!!
Tur var iaf att BWO gick till final iaf! Dom var åtminstone bra!

Sen var det dags att sova! Matade Tindra och sen lade vi oss i lillebror/morbror Nickes säng! Sova till ca kl 2 då Tindra vaknade och var hungrig! Åt en hel flaska och sen somnade hon om igen och jag somnade även jag efter en stund om!
Men sen så vaknade hon igen typ en timma senare och var ledsen! Gav henne nappen typ 5 ggr innan hon somnade om igen... Vaknade igen en timma senare, gav henne nappen typ 7 ggr och så somnade vi om.... Sen vaknade hon och höll på så hela natten!!
Vid halv 8 gav jag upp och gick upp och gjorde mat åt henne! Hon åt och sen var vi vakna och hon var fortfarande kinkig!

Åt frukost och så såg jag att Tindra hade en stooor grön snorkråka i näsan!
Hon bajsade även då och bajset var grönt det oxå! Förvånad Jaha.. Så har honfått sin allra första förkylning då..
Mamma tog Tindra ett tag så jag kunde få vila eller sova om jag ville det! fast sova på agen kan jag inte.. Hur mycket jag än vill....
 men jag låg inbäddad i sängen och kollade på tv och försökte att bara tänka på mig själv.. Även om det spratt till i benen när jag hörde Tindra gråta ute hos mamma och Bosse! Men jag lät bli! Det var skönt att få vara själv en stund! Tack mamma! Du och Bosse är BÄSTA!!

Sen kom Patrik över med barnvagnen så vi kunde gå ut en sväng! vi gick till Willy:s och handlade lite och sen hem! Ändå skönt att komma hem, även om jag gillar att vara hos mamma!
Men jag skulle gärna velat stanna hos mamma och blitt frisk och så hade Patrik fått ta Tindra! men eftersom hon oxå vart lite snorig nu ville jag vara hemma med henne och ta hand om henne! Min lilla snutta! Och jag som vart så arg på henne i natt och så var hon dålig.. Stackarn.. Jag fick riktigt dåligt samvete... Ledsen

Ska leta fram lite telefonkataloger eller nåt så vi kan palla upp hennes huvudända på sängen! Och hoppas på att hon blir frisk och inte får feber! Hon är väldigt kinkig och gnällig men ändå vig gott mod, för hon skarattar även ibland oxå!

Själv känner jag mig heeelt slut.. har inte sovit, snogir, halsont + att jag har bitit mig i tungan och har en jätte (Känns större än den är! ) blåsa i munnen!!
Orkade inte laga mat, fast jag hade tänkt det, så Patrik gör det! Snälla han! Även fast han gärna vill att det ska vara synd om honom oxå! "Jag har ju ont i halsen.. Nästan.." haha! Ja man får väl tycka lite synd om honom då..

"Vi kvinnor snackar om att föda barn,
men vi skulle bara veta hur det känns när
en karl är riktigt förkyld!"


hahaha! Ja stackars människor!
nej det blir ett par alvedon innan läggdags och så ska jag övertala Patrik att ta Tindra i natt! han kommer gnälla för han ska till AMS kl halv 12 i morgon! Ooohh... Men jag går fanemig upp kl 8 varje morgon och han behöver inte gå upp förrän vid 10 typ... jag kan ta hennes morgonmål, men natten... Jag vill gärna sova...
Ne nu ska jag glo på TV! Eller nåt...
BYE! Kyss

Ny desig igen!

Kan man inte sova så....

Vad tycks??

Sömnlös i Norrtälje.. igen!

Gaah! jag fattar inte varför jag inte kan sova!?!? Jag går upp någolunda tidigt (Runt 8) men ändå, även fast jag är skit trött, så kan jag inte sova! Det lixom pirrar i hela kroppen och jag kan inte ligga still.. Jag får typ som panikkännsla..
Såå jobbigt....

Och ont i halsen har jag oxå.... Och lite hosta... Och snorigt.. Men det är bättre nu än det var tidigare idag! Köpte Bafusin på apoteket, det hjälper litegrann!
Vi var på soc möte idag.. Vår nya kontakt är myyyyycket trevligare och det känns inte så ångestfyllt att gå dit längre!

Efter det så gick vi och hälsade på Robin! Det var kul! Han vart nog lite kär i Tindra! hehe! Han sällskapade med oss ner på stan, han skulle köpa en ny peircing till läppen som han kompis hade gjort på honom och satt  en stav istället för en ring! Förvånad Konstigt.. jaja.. han köpte iaf en ring!
Sen skulle han gymma på sjukhuset, så vi fick sällskap en bit till!

Jag och Tindra lade oss och sov en stund.. Mådde pyton och hade ont i hela kroppen! + att jag var skit trött eftersom jag sov typ.. 4 timmar igår natt... sov ca 1 timma nu på dagen med Tindra.
Sen var det bus på henne (Efter maten såklart!  ) och hon skrattade och lät! haha! Hon har kommit på hur man "bubblar" med dreggel! hihi! Så värsta super sött!

I morgon (Idag) ska jag mysa med mamma! hehe! Hon ska bjuda på middag och sen ska vi kolla på melodifestivalen! Kommer bli kul!

Ne nu får det sluta pirra så jag kan sova... Har fått lock för båda öronen oxå.. *Typiskt..* Ska kanske prova att kissa.. *Hmmm..*
Aja...
BYE!

Sömnlös in Norrtälje!

Jag kan inte sova... Gick upp för jag fick myror i kroppen! Sitter och pratar med Pernilla på msn som inte heller kan sova!
Idag (ja, igår då eftersom klockan är efter 00.00!) har vi inte gjort någe alls! Jag mådde lite illa i morse  och förmidags men det gick över och jag fick ont i halsen istället! Eller inte ont, men typ som torr... Jätte jobbigt...

Ja vi lade oss vid 23.30, Tindra vid 21.00! Hon somnade på golvet! Förvånad Först var hon naken! Men Patrik klädde på henne medan jag gjorde hennes mat! och då somnade hon! Så det vart ingen mat... Hon vaknade inte ens när jag tog upp henne! Min trötta snutta! hehe!

Och nu så vaknade hon vid 01.00 och åt över 150 ml! Hela flaskan var fylld till max och hon åt allt!! Förvånad men sen kräktes hon ut massor oxå.. På sin egen kudde... Så jag fick vända på den.... Efter det kunde jag absolut inte somna om! Och vi som ska på möte med soc i morgon.. Jag lär ju se ut som en knarkare och hon kommer undra vad f*n vi gör här hemma! haha!

Åh snart är det helg... Den här veckan har gått fort! På måndag ska jag till BUP och på tisdag är det första Kärnan till 12.30 sen ska vi till BVC på föräldraträff kl 13.00... *Pjuh* Fullt upp! hehe!

Ne nu ska jag försöka drick lite så det torra i halsen ev. försvinner.. Vilket det inte gör, me njag kan prova..
BYE!

Lista Om Barn!

För dig som har barn.

Hur många barn har du?
En dotter.

Vad heter det/de och varför heter det/de så?
Tindra, för hon var så vacker och Tindrade med ögonen!

Vad skulle det/de hetat om de var det andra könet?
Ingen aning, inget bestämt!

När föddes det/de?
07 Nov 2++7 kl:23.28

Vad vägde det/ de när det/de föddes?
3965 g och 53 cm!

Hur lång tid tog förlossningen?
Vattnet gick 2 dagar innan men från att de satte igång mig tog det ca 14 timmar!

Tog ni reda på könet?
Nope!

Hur länge ammade du/tänker du amma?
Jag ville amma åtminstone ett halvår, men efter 3 mån ville hon inte längre.. det räckte inte till och hon vart inte mätt!

Är du tillsammans med pappan?
Ja självklart! :)

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
21

Hur ofta är du barnledig?
Just nu hela tiden!

Vill du ha fler barn och isåfall hur många?
Jag är inte riktigt säker! Händer det att jag bli gravid igen så självklart behåller jag det! men inget direkt planerat än!

Om du får fler barn, vad ska de då heta?
Ingen aning! det vet man ju inte förrän de/det komer ut! ;)

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Ne det är nog svårt! jag trode att det var annorlunda efter vad jag själv hade hört, så det är nog även svårt att förstå, likaså förklara!

Heaven!

Written by: B. Adams / J. Vallance

Oh - thinkin' about all our younger years

There was only you and me

We were young and wild and free

Now nothin' can take you away from me

We've been down that road before

But that's over now

You keep me comin' back for more


Baby you're all that I want

When you're lyin' here in my arms

I'm findin' it hard to believe

We're in heaven

And love is all that I need

And I found it here in your heart

It isn't too hard to see

We're in heaven


Oh - once in your life you find someone

Who will turn your world around

Bring you up when you're feelin' down

Ya-nothin' could change what you mean to me

Oh there's lots that I could say

But just hold me now

Cause our love will light the way


Baby you're all that I want

When you're lyin' here in my arms

I'm findin' it hard to believe

We're in heaven

And love is all that I need

And I found it here in your heart

It isn't too hard to see

We're in heaven


I've been waitin' for so long

For somethin' to arrive

For love to come along

Now our dreams are comin' true

Through the good times and the bad

Ya - I'll be standin' there by you



Torsdag 21 Feb 2008. (hade ingen annan bra rubrik! ;) )

Det har vart många tankar sedan sist.. Många om både framtiden, det förflutna och även nutid.

Några kanske vet att jag och Patrik hade ett ganska så stort bråk. Men det har löst sig nu och han har tagit till sig och lyssnat på det jag hade att säga! Så jag hoppas att han ändrar sig och håller sig till det längre än ett par veckor!
Just nu så har vi bestämt att han spelar mellan 20.00-23.00 OM han söker minst 3 jobb om dagen och umgås med mig och Tindra!
Och det har han gjort! Han ha t.o.m skippat att spela ett par dagar! Helt! Glad

Igår fick vi Norrtäljetidningen hem till oss! och när jag läste jobbannonserna för att kolla oim det fanns något till patrik att söka så fick jag syn på en "ljusprick" i ögonvrån! Den gled sakta framåt och sedan nedåt och gick "genom" en av annonserna där dom sökte montörer!
Jag såg det som ett tecken! Men Patrik tycker att jag är knäpp och ser saker!
Men det måste ju vara ett tecken? Eller hur?

OOH! Förvånad Jag måste vara dum i huvudet!! Jag plockade just fram tidningen igen och lade den här brevid med annonsen upp så att Patrik inte skulle glömma att söka! Och jag såg det igen! Exakt samma sak!! Förvånad
Shit nu är jag rädd på riktigt!!


Men vi har fortfarande stunder då vi går varandra  på nerverna eftersom vi aldrig är ifrån varandra! Vi hinner lixom inte sakna varandra och det känns lite som att man är mer som.. Jag vet inte, typ, "Bigbrother deltagare" än ett sambo par! haha!

Det har eg inte hänt så mkt.. Jag och Tindra har börjat på Kärnan nu. Första dagen i tisdags och det var jätte bra! Vi trivdes bra med dom i gruppen och Tindra skötte sig bra! Den andra nya mamma som började samtidigt hade en dotter som var född 27 Okt (tror jag det var!), så hon vara bara några veckor äldre än Tindra! Glad Kul om hon får en kompis!

Jag har irriterat mig mer på min pappa oxå.. Han är ju störd.. Orkar verkligen inte med honom oxå nu! Jag är snäll och kommer förbi honom så ofta jag kan på jobbet för att han ska få hälsa på Tindra och så behandlar han mig som skit!
Tror han på allvar att jag kommer hälsa på oftare och dessutom låta honom sitta barnvakt när han behandlar mig som om jag inte fanns!?!?! Idiot säger jag bara.... Åååhhh!!! Skrikandes

Mår lite dåligt idag.. Undrar om det är nåt på G.... Hoppas det inte är influensan bara.. Det kommer och går....
Nej, nu ska jag äta lite medan Tindra sover!
BYE!


Är hon inte bedårande? Flört

Kännslor..

Den här låten, remix av "Braveheart theme" är den bästa låten för att bara ligga ner
och lyssa på full volym och bara... Glömma...
Många minnen, tankar och tårar... Den här låten väcker minnen...



Braveheart 4-ever!

Här kommer alla kännslorna på en å samma gång...

Jag vet inte hur jag ska förkara min dag... Efter gårdagen så känns inget roligt längre.. Förr hade jag "bara" 2 saker att oroa mig över, nu har jag fler...

Jag och Tindra åkte med mamma och Bosse till Sthlm idag. Gick runt lite, åt lunch på en indisk resturang och Tindra bajsade mitt i maten! Altså, hon satt och bajsade medan vi åt!
Gick runt lite till... Var in på H&M, köpte en klänning till Tindra och en tröja till mig.
Åkte hem till mamma och Bo. De bjöd på middag! Kassler och potatisgratäng! Gottigt! Busade med Tindra! Hon är så förbaskat söt!

Hon rullade förresten från mage till rygg idag för första gången! *Duktiga flicka*

Gick hem till en ensam, tom lägenhet.... ja Kissarna var ju hemma och hade röjt runt som tokar.. *Mutter*
Jag är besviken, arg, ledsen, förvirrad, orolig, trött och alla kännslor brusar upp i kropen samtidigt.... Hade det inte vart för  Tindra och min underbara familj  hade jag mått ännu sämre...
Jag behöver ett svar, en lösning, en plan... jag är inte impulsiv, jag är inte oberäknelig.. jag måste planera, vara 110% säker och veta att det kommer att lösa sig!
Jag klarar inte av den här ovissheten och stressen....
ja ja.. vi får väl se hur utgången blir...

Ska snart gå och lägga mig, ensam, eller jag har ju Tindra.... Men ändå..
BYE...

Tack gumman..

Det är tur att jag har dig.... Annars vet jag inte vad jag hade gjort just nu..

397365-7

Alla hjärtans Blogg!?

Efter ett litet "samtal" i förrgår natt så trode jag att gårdagen skulle bli sunk!
Jag hade bestämt träff med lillebror! Vi skulle äta lunch tillsammans! Vi träffas ju nästan aldrig och jag saknar ju honom ju!
Så jag och TinTin packade ihop oss och gick ner på stan och mötte Nicke!
Vi gick till Dejvan och åt en varsin "Dagens", han åt nån fläskrätt och jag åt tonfisksallad!

Efter ett tag vaknade Tindra i vagnen oxå så hon fick sitta med oss på egen stol (barnstol!!) och satt nöjt och tuggade på sin sångbok! hihi!
Efter maten gick vi till IcaKryddan och hämtade ut lillebrors nya tangentbord som han köpt! och när vi kom ut därifrån blåste det typ storm!! Förvånad Från blå himmel och sol till storm på typ 20 min!!

Träffade Henke där oxå och han sållskapade med oss en bit på stan! Jag var in på garderoben och köpte ett par jeans (Mina passar inte längre! Gråter) för 80:-!! Billigt som tusan! men det fanns typ bara stl 27 kvar! vem f*n har stl 27?? Förvånad Annorektiker?

Sen började det blåsa som tusan så vi gick hem efter att Nicke vart inne på Åhléns!

När Patrik kom hem från gymmet nån timma senare så satt jag på golvet med Tindra i hoppgungan och busade! och Patrik kom och gav mig en ros! Trots att jag sagt att jag inte ville fira alla -ans dag så hade han köpt en ros och middag åt oss!
Lövbiff med potatisklyftor, vitlökssmör och sås! Det var gott! Och han spelade inte på hela dagen!!!! Förvånad

Så jag trode att idag skulle bli lika bra! men icke.. Den började bra.. Men han kunde inte hålla sig och satte sig och spelade ändå...
Ja ja...

Tindra sov 23.00 - 08.00 i natt! Fast vaknade vid halv-7, 7 och halv-8 och ville ha nappen innan hon vaknade vid 8 och var hungrig! Men hon var glad och busig iaf!
Så vi har busat nästan hela dagen idag! Först på lakmattan! Där övade vi på att krypa! det går med bakdelen, men inte framdelen! Men hon har ju några månader på sig att öva! Sen har vi läst böcker och "pekat" och sjungit sånger (jag sjöng, hon kollade på tv! haha!)! och såklart busat i allmänhet! Min lilla gosfia! Hon börjar bli lite väl mammig nu... Hoppas hon inte bli sådär extrem så inte Patrik kan ha henne...

Vart förresten uppringd från ett av mina jobb i morse! Förvånad Dom undrade om jag ville ta ett deltidsjobb på en "matvaruaffär" här i  Norrtälje! (man får inte veta vilken förrän man säger ja!) jag sa att jag skulle tänka på det! Och jag tänker fortfarande...

Mamma sa att jag kan tacka ja och så får jag känna hur det känns och se chema och så... och det kan jag ju.. men om jag tackar ja så är risken att vi får mindre pengar än vi har nu eftersom Patrik bara får 180 kr i föräldrapening...
Så jag vet inte hur jag ska göra än... och Solveig har ju sagt att jag inte får jobba.. Eller ja, bör jobba! För Tindras skull.. men ååh.. jag oroar mig så för ekonomin och det tar så mkt energi så jag har iaf inte "tid" och ro att "knyta an" med Tindra..
Ibland undrar jag om det vart lättare utan Patrik.. Men jag älskar ju honom...
Även fast han inte gör livet mycket lättare för mig....
Ja ja vad ska man göra?

Nu ska jag gå och laga mat iaf...
BYE!

 

Tindra skrattar!!

Busdag!

Patrik busar med Tindra och hon skrattar så hon knappt kan andas! hahaha! Hon är så söt!
Jag önskar att han kunde busa med henne oftare, för hon gillar honom så mkt! Visst blir jag lite svartsjuk och vill att hon ska skratta sådär med mig oxå.. Men jag är glad att dom gillar varandra! Eller att hon gillar honom iaf!

Idag var vi iväg tidigt (ja, inte så tidigt kanske.. Gick hemmifrån vid 10 i 9..) för att träffa dom nere på Kärnan igen! Vi pratade lite och Tindra satt med halva tiden! Vi bestämde att jag ska börja där redan på tisdag och då börjar även an annan ny mamma så jag blir inte ensam ny! *Skönt*

Efter mötet gick jag förbi min pappa på hans jobb! För det är enda stället (utan Mia) som jag kan träffa honom där han är sig själv! Han busade lite med Tindra i vagnen och hon vart glad och log! Skrattande Tur att hon var på bra hummör idag! hehe! När jag gick därifrån kom jag på att jag kunde ju ringa Farmor och fråga vad hon gjorde och kanske gå förbi där och hälsa på!
Så det gjorde jag! Och hon var hemma så jag gick dit!

Pratade med henne och min faster om allt möjligt och tipsade farmor om kinesisk ört-medicin! Så hon gick ner på stan och köpte lite kina-piller! Får se nu då om dom hjälper! Sen skulle dom åka och handla och jag var hungrig på lunch så jag gick därifrån. Gick till ica och köpte lite ersättning till TinTin och en lasange och keso till mig och så bar det hemmåt! Gott att äta var det iaf! Räcka ut tungan Var ju super hungrig!

Sen har jag bara busat en massa med Tindra och sjungit sånger! hihi! Och så har vi övat på att krypa! Det funkar i bak men inte i fram! haha! Hon låg på lekmattan och försökte dra sig fram med armarna, sparkade med benen och lyfte på rumpan! Min söta skrutta! Hon VILL så mycket! Hon har bajsat oxå!
Och fy f*n vad äeckligt bajset blir av den nya ersättningen! Mycket hårdare och luktar värre! *Blä* Hon bajsade 2 ggr och andra gången fick Patrik byta! hehe!

Nu går han runt med TinTin (efter att ha busat med henne!) på magen i bärselen och städar! = han gör 2 saker samtidigt!! *Avancerat!* Han är så duktig så!

Nu ska jag lägga ut TinTins skratt på Youtube så alla kan se min söta skrutta skratta!
BYE!

Dagens:

Dagens humör: Trött
Dagens mående: Sådär
Dagens borde: Städa..
Dagens frisyr: Utsläppt för en gångs skull!
Dagens klädsel: Jeans och randig långärmad tröja
Dagens planer: Bvc (utfört!)
Dagens längtan: Gooodis!
Dagens fundering:  inga.. min hjärna har sagt upp sig...
Dagens beroende:  Tindra! (Som vanligt!)
Dagens tråkigaste: Det gråa vädret
Dagens roligaste: Tindras skratt och prat på mornarna! 
Dagens middag: Sallad
Dagens låt: Tindras skönsång! ;)


*Klicka*

Heldag på bvc!

Åååh vad skönt att gå in i sovrummet utan att frysa ihjäl!!

Föräldraträffen gick bra! Tindra var snäll och skötte sig utmärkt! Hon fick t.o.m en kompis! En liten Linus! Dom kikade på varandra under nästan hela träffen! hihi!
Alla mammor (och pappor) var i runt 30 års åldern, så jag kände mig lite utanför.. Men det är väl inte det som är det viktigaste? Eller? Vi träffas ju bara för att våra barn är i samma ålder... Eller?
Ja ja...

Jag frågade om Tindras mat, eftersom hon inte bli mätt... Och fick rådet att blanda 50/50 med nr 1 (den för 0-4 mån) med nr 2 (4-6 mån) tills nr 1 är slut och sen bara göra nr 2 åt henne! Trots att hon bara är 3 mån än!
Men vad ska man göra när barnet inte blir mätt?

Vi fick även en tid hos läkaren! Det var någon som avbokade så vi fick den tiden istället för den 3/3! *Skönt* Och Tindra gick igenom "besiktningen" utan anmärkning! Men hon gillade inte att hon kollade hennes fallreflexer! haha! Då skrek hon rakt ut!

62,5 cm lång och vägde 5890 g.. Stora tjejen! Räcka ut tungan

Och efter det så skulle hon få sina vaccinspruor... Jag pallar ju inte nålar så jag satt en bit bort på en stol medan Patrik stod med Tindra och tröstade henne.. Hennes skrik skar genom mitt hjärta.. Min lilla bebis hade så ont... Stackars liten...
men det gick över ganska fort! Hemlis
Så det vart en heldag på bvc idag! hehe! Efter det gick vi till Apoteket och köpte alvedon! Och sen gick vi till Willy:s och handlade lite!

När vi kom hem så var Tindra hungrig igen! (Hon åt 2 ggr på bvc) Men jag orkade inte blanda åt henne och hon var så hysteriskt hungrig så det vart en tetra som var kvar från när vi matade henne på bvc...
Lite jobbigt nu att både blanda i flaska och i kastrull om hon bli sådär hysteriskt hungrig!! Men jag får väl blanda så det finns klart bara....

Nu sover hon igen! Jag kollar hela tiden så hon inte bli varm och får feber.. Det kunde man få av vaccinet... Men inget än som tur är!
Har gjort i ordning mat till oss "stora" och ska gå och göra mat åt TinTin oxå!
Vi får hoppas hon sover bättre, eller åtminstone att hon blir mätt, nu på den "nya" maten!
BYE!

Varmt igen?

Igår var vi hemma hos Tindras mormor! hela dagen! Även fast hon inte var hemma! hihi! Jag behövde låna en telefon och ringa lite samtal och sen skulle jag och Nicke gå på promenad till kyrkogården!
Och Patrik (Hör och häpna!) var ute och sökte jobb!! Förvånad Så när han var klar kom han oxå förbi och så gick vi alla till Farfar! och efter det gick vi till Flygis för de behövde handla, Nicke och Johanna altså! Vi var bara där för att vi saknar Flygis! hehe!

Sen var vi kvar hos mamma tills hon kom hem så hon fick träffa Tindra lite oxå! Hon är ju världens bästa mamma och mormor! Så då måste hon ju få träffa TinTin! Vi gick därifrån vi 7 tiden på kvällen!

Hemma på kvällen, när TinTin somnat så satte jag igång med att pyssla igen! Den här gången gjorde jag gratulationskort!










Vart lite sent att sova.. lade mig vid halv 1... Men fina vart dom!

Tindra sov bra i natt! vaknade vid halv 6 som vanligt och åt 150 (!!!) ml och igen sen vid halv 8 och åt 150 ml till!!!
Sen låg hon och pratade och skrattade i sin säng och jag somnade! haha! Vaknade av att det ringde på dörren och tänkte: "ååh nej, dumma försäljare igen.."
men så kom jag på att jag hade ringt RB igår och att det kunde vara dom! och det var det!

Dom kollade värmen på elementen och insåg att "oj, det här elementet är kallt" NEHE?!?!?! jag har ju sagt det flera gånger förut när jag ringt.. "Elementena är kalla".... men elementet i sovrummet var trasigt och det var därför det var så kallt där så dom fixade det! Så nu får vi hoppas att det blir varmare där inne så vi kan ge tillbaka elementet till Patriks pappa!

Idag ska vi på föräldraträff nere på bvc! Får se om patrik vill gå med... han är sur för att elementgubbarna kom och väckte honom.. ja det var antingen dom eller jag! Jag är så less på att han sover hela dagarna!!
Nu ligger han på soffan och sover.. Latmasken... Jag ska gå och sparka lite på honom...
Och äta lite....
BYE 4 now! Kyss

Ny design!



Ja det vart ju inte så jätte fint! men jag kan ju inget om HTML eller så...
Så jag får nöja mig med det här!
Vad tycks?
ÄRLIGT!! ^^

Ingen mätt bebis!

Ne nu måste jag baskemig göra något så hon sover hela nätterna igen! Inte direkt för min egen skull, utan även för hennes! Så hon "lär sig" djupsömn och att sova på natten!
I natt vaknade hon iof bara en gång vid 5 tiden och åt 150 ml! Och sist nu vid halv 8 och åt bara 100 ml men kräktes pytte lite oxå...

Hon är ju bara 3 månader... Så jag har ingen aning om man kan ge henne gröt eller något annat så hon verkligen bli mätt! För det blir hon ju inte av ersättningen längre.. Eller ja, mätt och mätt.. Hon blir mätt för stunden, men det är inte särskilt mättande en längre tid...

Jag ska ringa bvc idag och höra....



BYE - 4 now! Kyss

Promenix!

Idag tog jag, mamma, Bosse och Tindra en prommis! Vi gick till Färsna gård och kollade på djuren! Det är en 4H gård!
Vi kollade på gätterna som gillade att bli klappade under hakan! hihi! En av dom "bäade" när jag gick bort för han ville att jag skulle klia mera! haha! Och galna gäss som ville äta upp Tindra! haha! Söta ponnyer hade dom oxå och en söt liten katt!


Bild lånad av: Norrtälje kommun

De hade även grisar men dom såg vi inte som tur var! Och så hade dom jätte fina höns som jag matade med gräs! haha! Kaninerna fick man inte gå in till.. Ledsen Och fåren ville inte ens kolla åt vårt håll.. Dom åt! haha!

Vi gick gamla banvallen både dit och hem så barnvagnen var inga problem! Efter det gick Bosse hem för att titta på fotboll! Jag och mamma gick till Rusta för att kolla efter bokmärken (Vill ha å pyssla med!) men hittade inga där! Sen gick vi till Blomsterlandet!
Jag köpte en "typ vinranka", eller den heter något annat men jag minns inte vad! Haha! På vägen därifrån vart Tindra hungrig! Så vi fick stanna vid Coop och mata henne. Men eftersom det blåste på henne så kunde hon inte äta ute... *Bortskämda bebis* så fick vi gå in och sätta oss!

Då fick mamma syn på en skylt att dom hade cyckelrea! haha! Så vi gick in för att kolla, men alla cycklar var slut... Men jag däremot hittade billig scrapbok/pyssel saker! bara 10kr/st! Räcka ut tunganhehe!

Efter det gick vi hem till mamma och hon bjöd på middag!! det är så mysigt att vara hos mamma! Känns nästan mer hemma där än hemma! haha! Sen frågade jag om mamma kunde klippa mig! Och det ville hon! hihi!
Så nu är jag nyklippt!
Kan lägga in bilder på mitt kyklippta hår i morgon! För nu är det blött! Jag har badat av mig att get-klet! hahaha!

Tindra var jätte trött nu på kvällen och därmed väldigt grinig och kinkig! Bara att ligga naken funkade! haha! men hon somnade vid 22 tiden, ungefär samtidigt dom jag hoppade i badet! Jag ska oxå sova nu! För jag är skeeet trött!

I morgon ska jag ringa en massa samtal och gå med lillebror till kyrkogården och "hälsa" på farfar! Natti natt!
BYE! Kyss

Vilka är ni?

Skulle vara kul att veta vilka som läser min blogg!!

Vad heter du?
Vem är du?
Vart bor du?
Berätta lite om dig själv!!

Inget måste såklart! Men det vore roligt att veta!

image4

Rubrik? Hmm..

Ja gipset till Tindras avgjutning räckte ju inte att fylla hela ramen... Hon har väl för stora förtter!?!? haha! Men vi var ju tvugna att köpa mer!
Så jag bestämde mig för att vi skulle knata ner på stan!
Först hade jag tänkt DubbelBoa, leksaksaffären nere på stan och sen om dom inte hade så skulle vi kolla Franks Färg och kanske handla på Flygis efteråt!

Men när vi hade börjat gå hemmifrån så tyckte Patrik att det var onödigt att gå ner på stan först och tyckte vi skulle gå till Franks Färg först istället.... Jaha ja då gör vi så istället då!
Nästan framme ville jag först gå föbi minneslunden på kyrkogården! Jag ville ju se farfars namn....

Det var häftigt att gå där.. Inte på ett coolt vis altså! Utan det känndes som någon gick brevid mig och puchade mig frammåt... Jag kände en närvaro av "något" och fick rysningar i hela kroppen! Förvånad Det kändes tungt på något vis...
Det slutade när vi kom fram till minneslunden... Kanske inbillade jag mig bara?

Men jag hade inte varit där förut så jag visste inte vart farfars namn fanns! Så vi kollade runt lite och så hittade vi det tillslut! Jag började nästan gråta.. Hade inte patrik och Tindra vart med hade jag satt mig där och gråtit... Men nu hade Tindra vaknat och Patrik var rastlös...
Så vi gick till Franks....

Och det var väl tur att vi gick dit för deras gips var billigt! 22 kr för typ ett ganska så stort paket (Minns inte hur mkt det var i!)! Så vi köpte det och gick till Flygfyren! Tindra var ju vaken så vi satte henne upp i vagnen (det kom en familj och snodde sista kundvagnen med babysits och de hade 2 st barn i 2-5 års åldern!! *Grrr* Barnen satt inte ens i sitsen för dom var för stora!!), lutad mot liftens kant och sufletten! Det tyckte hon om för hon satt alldeles tyst och snällt! hihi! Vi handlade lite saker, packade ner Tindra igen och gick till "Kina" och åt!

Gott som tusan! Och hon är ju så rolig tanten som äger (??) stället! hihi!
"Mela liiis?" "Inte väcka bebis. Sovel sött" "Aaah, du vill inte ha stalka klyddor i maten? nej?"!
hihihi! Det är så sött tycker jag! På nåt konstigt sätt! haha! Efter maten gck vi hem!

Det var skönt med promenad! Även om inte Patrik tyckte det... Latmasken... Räcka ut tungan Men jag tycler om att röra på mig och få frisk luft! Och Tindra mår ju bra av det oxå!
Men jag behöver bara någon att gå med... Det är ju så fruktansvärt tråkigt att gå själv... Även om jag har Tindra med, för hon sover ju mest bara.. Och mamma jobbar ju på dagarna i veckorna... Man vill ju gärna gå när det är ljust ute! Ja ja..

Kollade på film igår me! "Sweeney Todd, the phantom barberer of Flee street" kollade vi på.... Med Jonny Depp i huvudrollen! Inte helt värdelös, men ganska! haha! det var ju typ som en musikal! De sjöng hela tiden nästan! Den var bra när dom inte sjöng.. typ 35 min av filmen altså...

Den är nog baserad på en musikal och det är därför dom sjunger.. Jag tror jag har talas om någon sån.. Jag kände iaf igen namnet!
Nu pratar dom om den på TV4 ser jag.. Och den var baserad från en musikal! Räcka ut tungan

Och så såg vi nya tecknade Stålmannen! Den var bra! hehe!

Tindra sov väl sisådär i natt! Vaknade 2 ggr och ville ha nappen och 2 ggr och var hon hungrig... Hon åt hela 150 ml på en gång vid halv 4 tiden och vid 7-halv8 tiden åt hon 50 ml till och nyss, halv 11 resten, d.v.s 100 ml! Förvånad Ska ringa BVC i morgon för hon verkar inte bli mätt på ersättningen längre! Hon äter massor, men blir bara full i magen, inte mätt! Inte en längre tid iaf!
Så jag ska fråga om jag kan ge välling åtminstone på kvällarna innan hon ska lägga sig, trots att hon bara är 3 månader än så länge!

Nyss vaknade Tindra och åt det sista av ersättningen som jag gjort i ordning! En glad liten gladfis vart hon då! Skrattade och låter! hihi! Skrattande Fast hennes "riktiga" skaratt; "ha ha" skrattet skrattar hon bara med Patrik....
Hon tycker inte om mig lika mycket som Patrik.. Ledsen Han är roligare... Men han vill aldrig busa med henne....

Ne nu ska jag äta lite frukost, bada Tindra, klä på mig, ringa Mamma och sen ev. gå på promenad med henne och hälsa på hos dom!
BYE! Kyss

Gips promenad! haha!

Igår var vi en sväng förbi Patriks pappa som fyllde år i förrgår (6:e)... Var in på Coop först för att köpa fikabröd! Trindra skrek i vagnen, hela vägen från vår hall t.o.m det att vi kom fram till Coop! *suck* hon gillar inte vagnen längre.. Jag tror det är för att hon inte gillar att ligga ner om hon inte är trött och vill sova!

Men väl inne på Coop somnade hon och sov tills vi kom hem till hans pappa! Där vaknade hon igen när jag klädde av henne och så fick hon sitta med oss "stora" och hon fick sitta i egen stol! Uppallad med massa kuddar så hon inte skulle tippa! det tyckte hon var roligt! men hon fick inte sitta så länge eftersom hon kan få ont i ryggen och dessutom började hon bli hungrig så hon fick lite mat oxå!

När vi gick hem så somnade hon i vagnen så vi tog en liten extra promenad så att hon skulle få sova lite och få lite frisk luft! Det var skönt! Var in på ridskolan och kikade lite oxå!
Såg att dom köpt in ännu en Karisma ponny.. Lilla TiGer... Han såg så ledsen ut.. Han hängde med huvudet och ville inte äta sitt hö... T.o.m öronen hängde.... Stackars lilla ponny....
Han är nog van att stå ute dygnet runt och nu blir han inlåst i en liten box...

Patrik fick ta Tindra i natt! hehe! Allar, ja.. Jag väckte honom så han fick ta upp och mata henne och så! Men sista matningen, vid 8 (!!!) tiden ville han inte.. Han gnällde att han jusst somnat... Ja nu vet han hur jag har det!

Sen fick ha vara själv med TinTin ett tag för jag och mamma skulle ner på stan å gå en sväng! Vi promenixade ner te Landkrabban och käkade en go´baugette med tonfiskröra! Sen gick vi ner te IcaKryddan och hämtade mitt paket med gipsavgjutning!!
På hemvägen bestämde vi oss för att kika förbi på ridskolan.. mamma tyckte oxå att TiGer såg väldigt ledsen ut... Ledsen Och så kikade vi lite på en ridlektion och pratade skit om deras sätt att lära ut och så! hehe!
Efter det åkte hon hem!

Jag kom hem precis när Tindra somnat igen... Ledsen Men jag passade på att läsa igenom instruktionerna för gipsavgjutningen då istället! det stod: 100% failure proof! hahaha!
Har dom själva försökt hålla stilla ett litet barns händer eller fötter i 2 min?? Skulle inte tro det!! Men när Tindra vaknat och kommit till ro i det vakna så satte vi igång att fixa... Krångligt var det och Tindra vart ledsen när hennes hand och fot fastnade i gjutsmeten! hehe! Hoppas det gick bra nu! Tror inte att gipset räcker till att hälla i ramen man fick med.. Får nog köpa lite till i nån hobbyaffär eller nåt.. Vart kan dom ha porslinsgips tro??


Stökigt!!


Vill du slicka??

Nu ska vi bara vänta på att det ska stelna ordentligt och sen se om det räcker med gips till ramen *Hoppas hoppas*... Tindra sover nu igen... Har gjort i över en timma nu.. tröttmössan! hihi! Räcka ut tungan Patrik är å gymmar...
Och jag har tråkigt....

Nej nu måste jag se om det har hänt nåt med gipset! Räcka ut tungan
BYE! Kyss

Handlat!

Inte lyckades jag hålla henne vaken tills vi skulle handla för Patrik tog sånt tid på sig på gymmet!
men hon sov ändå i vagnen när vi gick! Tog med bärselet ifall att hon skulle vakna inne i affären!
Och det var ju tur! det det var exakt vad hon gjorde!  Räcka ut tungan Så jag knatade runt med henne i bärselet samtidigt som jag matade henne med flaskan och puttade en tom barnvagn! hehe! Patrik fick nöja sig med kundvagn! haha! *Sämst humor*

Vi träffade Patrik´s döda farbrors föredetta fru på Willy:s oxå.... Hon pratar så mycket.. Och alltid träffar vi henne vid köttdisken där det är så kallt... Och jag hade ingen jacka på mig för att jag hade bärselen... *brrr* Och där stod vi i ca 15 min och tog upp plats för alla som ville förbi.... Vad många "och" det blev... Räcka ut tungan

När vi kom hem var Tindra glad! men senare på kvällen, nån timma innan läggdags, vart hon ledsen och kinkig! Och jag tror hon hade väldigt mycket luft i magen för hon skrek så jag trode att mitt hjärta skulle krossas!! Hon var så ledsen och verkade ha jätte ont!! Gråter Jag försökte byta blöja på henne och vart alldeles tårögd när jag se henne! Hon såg ut att lida nästan... Och inget kunde jag göra....

Men sen åt hon och pruttade lite... Det vart nog inte helt bra! Men hon somnade iaf! Och nu sover hon sött i sin säng!


Kim:
Tack snälla för det söta fina du skrev om mig på din blogg!!
Du är oxå väääldans söt!
hihi!
Ja du, jag lär mig allt för jag har så mycket tid över! Moahaha! Nej men man sn(o)appar (hihi) ju upp saker lite överallt! Sexinspektors var ju mitt favvo program förut t.e.x! hehehe! Jag ska lära dig allt jag kan en vacker dag! Räcka ut tungan
Pusss på dig gumman!!
U know u can call me anytime!

Ne nu ska jag bada! Det var länge sen nu...
BYE!

Gullunge!

♥Sötnos!!♥

Mötet!

Mötet på kärnan gick bra! Tindra fick massa berömm av deras sköterska som jag pratade med för hon var så duktig att stoppa fingrarna i munnen!?!?! Det har hon ju kunnat i över en månad ju! Fundersam
Och så fick hon berömm för att var så stadig när hon satt upp! Men det visste jag juredan att hon var bäst på!

regnade ute + att jag hade ont i ryggen så det vart bussen hem! Samma tant med rullator som sist på bussen! Både ner på stan och hem! hehe!

I morse så skrattade Tindra igen!! Men när jag hämtade kameran för att filma (igen) så slutade hon skratta så som hon gjort innan (igen..)... Men jag fick ett "nästan" skratt på film! hehe!

Nu ska jag gosa med snuttan lite! Hon börjar bli lite trött igen tror jag! Vi ska handla sen så då vill jag att hon ska sova! Så jag måste leka med henne!
BYE!

Fiskpinne-minne!

I förrgår kväll kunde jag lura Tindra att amma utan att hon blev sur!!! Förvånad hehe! Och det samma på natten där! Och då kom det ganska mycket mat, så hon vart tydligen mätt... Och hon sov bra den natten! 22-06 och sen till ca 9!

Igår hade vi tvättstuga så det vart inte så mycket annat... Hade mixat ihop alla datum och tider och missade att vi skulle till BVC igår.. *Typiskt* Skrikandes Trode ju att vi skulle dit den 7:e.. För hon säger alltid massa datum högt, utom det datum som vi ska komma... Typ..
Hon sa: "Den 7:e är hon ju exakt 3 månader, det skulle ju vara bra då.. Eller den 6:e kanske?"
Jag: "Ja det går bra, den 7:e bli bra!"
Hon: "Ja.. nej jusste.. *Mummel*"
Tindra: Gnäller och skriker.
Hon: "men då säger vi så, bli kl 13.00 bra?"
Jag: "Ja visst" och stressa ut därifrån för Tindra är ledsen och hungrig...

Jag fattar inte varför honi nte kan prata högre när barnen skriker! Hon fortsätter i samma låga ton hela tiden..
Men det är ju mitt fel att vi missade tiden eftersom jag inte kollade på lappen som hon skrev upp tiden på ordentligt heller.. Men jag var ju så inställd på den 7:e....

Och så har jag ju massa andra datum och tider att minnas, och jag är ju skit dålig på sånt där! *Suck* Önskar att jag hade bättre sifferminne.... Eller minne överhuvudtaget.. Finns det piller mot senilitet??

Men iaf.. Vi tvättade igår! Nästan alla Tindras kläder! Eftersom hon haft en "äteperiod" så kräktes hon även väldigt mycket! Så det vart 4 maskiner tvätt! Fast iof var det 2 veckor sen vi tvättade sist oxå...

Tindra var glad hela dagen igår oxå! Hon var t.o.m glad medan hon bajsade! hihi! Och hon sov mycket! Eller inte mycket, men ofta!
Hon sov typ:
11.00 - 11.20
13.30 - 13.50
15.00 - 15.30
16.00 - 16.30
17.40 - 18.20

Sen efter 18.20 var hon vaken hela tiden fram till 21.30 då hon började bli jätte sömnig och fick mat och somnade! Och ända fram till det så satt hon och pratade och skrattade med mig framför tv´n i babysittern! hihi! Vi busade som dårar och skrattade åt varandra! hihi! nu har jag fått jätte ont i ryggen av att jag satt på golvet så långe! hehe! Men det var det värt!

Vi åt jätte god middag oxå! hihi! jag gjorde smörstekt lax med persilade krydda, svartpeppar och dill! Med kokt potatis, kokta grönsaker och holandaie (stavas??) sås till oxå! Mmmm! de vart suveränt gott! Men jag ska ju börja äta mindra nu, så det räckte till en matlåda! hihi! Så jag ska äta den till lunch nu! hihi!

I natt sov hon jätte jätte bra! Så som hon brukade förut! 21.45 - 07.50!! *Weeii* Så nu är även jag utvilad! *Skönt*
Idag ska jag till Kärnan. Det är typ som ett familjecenter för mammor som haft lite "problem" med sina bebisar.. Eller ja, för de som t.e.x haft problem med amningen, kolik, relationer o.s.v... Jag ska se hur det ser ut där och vad det är för något!

Så nu måste jag ta ett snabbad och sen äta lite innan jag ska gå!
BYE!

"Nya" jag!


Jag börjat mitt "nya jag" nästa vecka förresten!  hehe!



Målade "fotar" ;-)

Promenerade ner på stan idag! Jag och Tindra!
Skulle träffat kusin oxå, men det var massa krångel med tvättstuga och icke sovande bebisar o.s.v........
men vi for ner på stan själva iaf! Förbi leksaksaffären för att köpa vattenfärg! Svindyrt! Köpte det billigaste och det var väl dumt gjort *Läs mer om det senare* och sen in en sväng på pappersaffären igen och köpte lite fina papper!

Efter det gick jag till apoteket och köpte salva mot Tindras mjölkskorv! Det blir ju bara värre och värre och barnolja hjälper inte längre... Hoppas det här hjälper nu!


Sen gick jag en snabbis förbi pappa på jobbet! Men när jag hade gått började Tindra gnälla...  Hon var hungrig... Så vi fick sätta oss på bussationen i en busskur och äta lite! Som tur var så var flaskan fortfarande varm! Efter det vart hon nöjd och glad och somnade om igen! Precis då kom även bussen så när vi ändå var där så tog vi den hem! Vi fick trängas med en annan barnvagn och en rullator! Stackars tanten fick resa sig och vika ihop den själv för tjejen med den andra barnvagnen fattade inte att hon skulle dra i snöret för att fälla ihop den.. "Vilket snöre?" det fanns bara ett snöre och det var rött och tjockt!!

Jag kom inte fram mellan vagnarna, annars hade jag gjort det!
Sen fick jag hjälpa tanten av med rullatorn för den andra tejen typ sparang iväg av bussen.. Men bråttom kunde hon inte haft för hon stannade mitt på gångvägen och kollade på någon på parkeringen i 5 min... Jag fick gå ut på gräsmattan för att komma förbi... En del människor är lite.. Udda..

Tindra vaknade när vi kom hem och jag satte igång att göra fotavtryck! Jag fattar inte hur vissa föräldrar får till dom så bra!! Söver dom barnen då eller? haha! För det första så viftade hon bara med benen hela tiden och för det andra så "krullade" hon tårna när jag satte ner den på pappret! Skit lätt! haha! INTE!
Men det vart lite bra ändå!



Jag ska klistra på ett foto i ena hörnet oxå! Ska bara hitta en skrivare först! haha! men jag hoppas det blir fint tillslut så jag inte har gjort allt det här i onödan nu! Stackars TinTin hade svart fötter och färgen var skit svåt att få bort!!
Hennes naglar är fortfarande svarta och jag fick tvätta med tvål för att få bort!! Förvånad


Men men... jag hade hoppats på en hand oxå.. Men eftersom färgen var sådär svår och hon vart lite kinkig så struntade jag i det...
Och kinkig var hon.. I en hel halvtimma! Det var både pruttar och rapar som ville komma ut och inte nog med det så vart hon trött oxå..
Så nu sover hon sött i soffan....

Snart kommer Patrik hem från gymmet oxå! Hoppas jag! Så vi kan äta för jag är jätte hungrig!
Nu när jag inte ammar längre..

Ja, sista gången var i förrgår... Gråter Hon vill inte amma längre, förutom på natten, och det blir hon inte ens i närheten av mätt på... och i natt kände jag inte att det var ens någon idé att försöka för hon skulle bara vaknat en timma senare igen och vara hungrig!
Jag trode inte att jag skulle sakna det så mycket som jag gör... Förut ville jag ite ens amma mer... Men nu saknar jag det som tusan! Kan man inte bara "amma" ändå?


.. nu när jag inte ammar längre så kan jag börja banta!! Men jag ska inte banta sådär som många gör.. Svälta sig.. nej fy nej! haha! Jag älskar mat och godis så sånt klarar jag inte!
Jag ska:
♥ Äta "rätt" saker
♥ Alltid lite grönt på tallriken
♥ Inte mer mat än det som ryms under min knutna näve (kanske lite mer, men ungefär.)
♥ Godis och dyl. endast på helger (Lör-sön)
♥ Promenera minst 30 min om dagen och börja på friskis
♥ Dricka minst 1 liter vatten om dagen
♥ Äta minst 4 ggr om dagen!

Det sista är jag väldigt dålig på.. Så nu ska jag sätta upp fasta mattider och om Patrik inte är hemma då så får han äta sen!
Jag ska bli bättre på att skriva matlistor oxå och planera måltiderna! Skriva lunch och middag i en vecka och göra inköpslista efter det!
Nu jäklar ska det bli beach 2008!

Ne nu ska jag glo på TV och se om Tindra vaknar snart så vi kan gosa!!
BYE!

Natten!

Aaah.. Tindra sov bra i natt! Eller ja, hon vaknade en gång 06.10, jag sparkade upp patrik för att göra mat och stoppade in nappen på henne igen och hon somnade om! hehe!
Så  Patrik gjorde mat i "onödan"..

Fast vid halv 8 vaknade hon igen och var hungrig så då fick hon maten Patrik hade fixat! Och så somnade hon om igen! Sen sov hon fram till halv 9 då vaknade hon och var gnällig så hon fick en ny blöja och jag bad Patrik göra mat igen!

Då vart han sur för att jag "tvingade" honom att göra mat!! Men hallå!?!?!
Jag gör det här varenda j*a natt!! och han blir sur när jag ber honom en natt! Han behövde ju inte ens sitta och mata henne som jag gör!
jag tycker gott och väl att han kan ta henne minst varannan natt nu när han är "arbetslös".... men han tycker att det är jobbigt...
Jag tycker oxå att det är jobbigt! Men man måste när man har fått barn! Man har ju fått det tillsammans, då måste man ju ta hand om barnet tillsammans!!

Nu sover han extra länge i protest för att jag väckte honom i natt.. 2 ggr! Åh herre gud så synd det är om honom.... *suck*

Nu har jag beställt hem ett "baby art kit" där man kan göra gipsavgutningar av händerna och fötterna! hihi!

Nu ska jag äta och sen gosa med TinTin!
BYE!

Kalas igen!

Tindra sov inge bra i natt trots att hon var så mkt vaken.. *suck* jag hoppas det går över snart annars kommer jag å DÖ!! Skrikandes

Idag var vi på kalas igen! Fast hos min mormor den här gången!
Morgonen började bra trots att det ändå tog lite tid för Patrik att ta sig ut sängen... Vi kom i väldigt god tid till bussen men höll ändå på att missa den! haha! Vi gick till ICA och handlade lite ersättning till TinTin och mamma ringde 15 över: "vart är ni, bussen går om 4 min!"
"Ooops.." Tur att vi stod i kassan och betalade!! Men vi hann!
Tindra sov hela vägen nästan! Hon vaknade nästan precis innan vi skulle kliva av och var hungrig! Så hon fick äta lite och somnade om precis innan vi klev av bussen!

Mormor vart glad för sitt kort! *Tror jag, hon sa inte så mkt om det...* och vi fick god kaka (Som vanligt!) och hade trevligt!
Och mitt i fikat så skulle Tindra bajsa!! hihi! Mysigt!
och efter ca 20 min tryckte det på igen!! men då var blöjorna slut! Förvånad
Jag som trode att jag packat ner massor med blöjor!! Så det var bara att kuta ner till ICA på torget och köpa blöjor.. men de fanns inga i TinTin´s storlek... Så jag fick ta en storlek större... Hon brukar ha 3-6 kg, nu var det 4-9 kg.. Så nån jätte skillnad var det ju inte!

Hon sov nästan hela vägen hem oxå! Utom när hon vaknade när vi hade 15 min kvar av resan! haha! Men då fick hon lite mat och somnade om! Snacka om att vara exakt på timmslaget... Äta varannan timma.. *suck*

När vi kom hem var hon kinkig och grinig och inget hjälpte.. Inte ens mat! men efter en timma så var hon glad och vi kunde äta lite spagetti & köttfärssås medan hon satt i babysittern framför tv´n!
Sen ville jag gosa, men det ville inte hon... Ledsen Hon vart bara tjurig och sprattlade... Jag provade med mat men det hjälpte inte heller.. masserade magen och då vart hon alldeles galen! Så jag antog att hon hade lite gaser! Så det vart att gå runt med henne på mage... Efter ca 10 min så vart det bra och hon vart glad igen! Och vi kunde busa lite! Skrattande



Satte henne i hoppgungan ett tag oxå! Hon har kommit på hur man hoppar, med ena benet! haha! Nu ska hon bara komma på hur man gör med det andra!



Nu sover hon! har gjort i ungefär en timma!! Jag ska oxå sova snart! och hoppas på att få sova hela natten! Eller iaf nästan hela.. Som förut... *Saknar* Ska försöka få Patrik att gå upp lite oxå.. Men han är ju så "svårväckt" (Dvs. han vill inte..) så jag kommer nog bara bli arg på honom och göra det själv ändå... För Tindras skull...

Här är bilderna på mina hempysslade Födelsedagskort!







Ne nu måste jag lägga mig!
BYE!

Kräk och kalas!

Oj! Massor har hänt sen sist...
Vart ska jag börja.. Hmm.... Fundersam

TinTin har sovit orolig som vanligt och jag har inte fått sova mycket alls jag heller...
I natt vart jag t.o.m nedkräkt så det var bara att gå upp och tvätta av sig.. *Tack Tindra*

Igår var vi ner på stan! Patrik var på nåt "Arbetsgaranti möte" som AMS hade annordnat... och sen mötte jag upp honom nere på stan!
Jag kände mig "pysslig" så vi gick in på papperhandeln och köpte lite fina papper och så och sen bort till tyg/hobby affären och köpte lite annat pyssel!
Därefter åt vi lunch med Henke! Och sen ville jag snabbt hem och pyssla! hihi!

Gjorde 2 födelsedags kort! 1 till Nicklas, som han fick idag! och 1 till mormor som hon ska få i morgon! Jag tyckte mormor´s vart finast, men inte Patrik.. Men det var nog för att Nickes kort var lite "killigare"...

Ska lägga upp foton på dom senare! Patrik har andra grejjer inkopplade i usb´n nu så jag får inte sätta in kameran... Räcka ut tungan

Igår var vi även på Bio på kvällen! Såg "AVP 2" (Alien vs Predator 2)..





Den var väl ingen toppen film som ettan var.. men den var OK!
Min mamma var barnvakt åt lilla Tindra!!

Tack snälla mamma och Bosse!

Tindra hade vart jätte snäll sa dom! Men vart trött sista halvtimmen och låg och "O-ade" hehe! "Aaoooo.... Oaaaooo.... Aaaaooo.... Ooaaaaoooo...." hihihi!
Sen när vi kom hem åt hon! Massor!Förvånad Och sen somnade hon som en stock! men vaknade 2 ggr ändå och var hungrig *Suck*.. och då passade hon på att kräkas på mig oxå...
mer om det längre ner för er "kräksugna" Oskyldig hehe!


Idag var vi på kalas hos morbror Nicklas! Tindra vaknade vid 11 ungefär.. Sov 15 min i vagnen medan vi gick till mamma och Nicklas vid halv 1 tiden... Sen var hon vaken läääänge! Sova ca 1,5 timma hos mamma medan Patrik var på gymmet och låg i "bögrosten" (Solariet altså! )! Sen gick vi upp till McDonalds och åt hela familjen! Då sov hon på vägen dit (Ca 15-20 min) var vaken inne på Donken, satt upp i vagnen och kollade på allt roligt runtomkring och gjorde roliga grimasher! hihi! och på vägen hem somnade hon igen (Ca 25-30 min)...

När vi kom hem var hon värsta super pigg! hon åt lite och sen satt vi och busade i soffan ett tag medan Patrik tog ett bad! Sen var det min tur att bada, då fick Patrik ta TinTin och gick runt med henne i bärselet men inte vart hon tröttare för det!
Halv 11 började vi klä på henne pyjamas och byta blöja ändå... Och så fick hon mat.. Men vart ändå inte trött!!
Eller ja.. Hon börjagde "O-a" liiite, men inte som hon brukar.. men när vi lade henne isängen gnällde hon bara en gång efter nappen och somnade som en stock!!

Konstig, knäpp liten bebis jag har! haha! Hoppas hon sover bra i natt.. Iaf bara vaknar en gång!
I natt vaknade hon eg. 4 ggr., men 2 ggr. behövde jag bara stoppa in nappen igen så somnade hon om!
och en gång kräktes hon på mig och mitt täcke.. och en gång hittade jag en handuk på toan som jag tog med som hon fick kräkas på andra gången! hehe! Räcka ut tungan

nu ska jag gå och sova! För vi ska på ännu ett kalas i morgon! på Liiidingö! Min mormor fyller ju år! Eller har fylly.. I torsdags, precis som Nicke! Samma dag!
Så vi ska åka heeela familia on la busso till el stockholmo i tomorrow!
hahahahahahahaha! Gud jag är övertrött! hihi!
Ne...
BYE!

RSS 2.0