Fattig som en kyrkråtta!

Jamenvisst sörru! 180 kr kvar på kontot när alla räkningar är betalda! Woho!
Vi får leva på kärlek och luft den här månaden....
Eller hoppas på pengar i julklapp!

Igår var jag aktiv! Ner på byn och springa ärenden i kylan och handlade lite som verkligen absolut behövdes här hemma! Som välling, kattmat, kattsand och ett paket våtservetter....

Sen var även vaktmästaren över hit igår efter att jag skrivit ett långt och argt mail om hur förbannat kallt det är här hemma! han sprang runt i nästan en timma innan vi båda var nöjda! Fast jag tycker att han kunde vridit upp elementen lite mer! Men icke! "Det ska vara 20-21 grader! Så är det bara!" Ja men jag fryser ju... :(

Men det är iaf lite bättre nu än innan, för nu behöver man inte ha vantar på sig inomhus! Man blir kall, men inte blå iaf!

Så Tindra fick en kortdag på dagis eftersom jag ville vara med när vaktis härjade här hemma så att det blev rätt! Han tyckte oxå att det drog satans kallt från ventilen i v-rummet! Men han tog bort min filt! Han sa att det täppte för värmen! VILKEN VÄRME? Det kommer ju bara kyla därifrån! Och jag har inte filten över varken elementet eller "påsen" som ska leda den kalla luften bakom elementet!
Jag satte tillbaka den igår kväll.... hehe!
Och då vart det faktiskt t.o.m ännu lite varmare! Iaf en grad! ;) Från 19-20 grader! Woho! hehe! Så nu kan man åtminstone kliva ut badet utan att håret fryser till is!

Jag hotade med att jag ville ha en ny lägenhet i samma prisklass eller en hyressänkning och sa att om det inte blir varmare kommer jag ringa varje dag tills de fixar något! ;)
Och se på fan! De KUNDE vrida upp elementen i alla fall! Det som var så omöjligt förut!

Våld och hot löser allt! ;)

Tindra kom iaf till dagis strax innan lunch vid 11 och jag hämtade henne halv 2 efter att jag handlat! Men idag får hon gå som vanligt.

Nu ska jag bara käka lite lunch och sen rusa ner på byn och posta lite papper och så.... Och lämna  in till F-kassan...
Fy vad jag hatar att vara vuxen! Speciellt när det gäller att räkna ut belopp som är viktiga för att jag ska få pengar! Det står ju bara still i skallen och jag får panik istället! Skönt att jag ska börja plugga snart så att jag får lite uppfräschning på matten! Även om jag tror att det inte är det enda... jag skulle nog behöva mer hjälp... Men att betala 2500 kr för att göra en utredning på vuxenpsykiatrin och sen vänta 18 månader på svar vette fan om jag har lust med.... Kötiden är alltså 18 månader minst....

Ja ja.. Lunch var det ja!

Mer kommer senare förhoppningsvis!

Kram!

Duktiga jag!

Skrivet tidigare idag men jag glömde att posta inlägget:

3:e maskinen i nu! Tar det aldrig slut?

Men nu är det iaf bara plocka undan vagnen i hallen och dammsuga där kvar! Skura gör jag nog ikväll eftersom Tindra är vaken nu.. Och ja, ni med barn vet varför man inte skurar när ungarna är uppe och springer! ;)

Nu hoppas jag bara att jag (Och Tindra!!) kan hålla det såhär snyggt nu åtminstone fram till jul! Jag vet inte hur många gånger jag har plockat samma leksak från samma fläck på golvet idag! Så fort jag tar bort något så tar hon fram det igen! Sjukt drygt!

Som tur är så är jag, trots halsont, ovanligt pigg och på ovanligt bra humör idag! Bara ögonen som är trötta idag.. ;) Kanske för att det bara är 3,5 dagar kvar till Julafton och även 3,5 dagar tills jag äntligen får träffa Tobias igen!

Nu har Tindra lagt ut alla sina böcker på rad och springer på dom och vill att jag ska titta och säga "oj oj oj oj oj" när hon går över dom! haha! Hoppas bara hon plockar undan efter sig! ;) Jag är faktiskt lite trött på att alltid  behöva säga till på skarpen till henne för att hon ska göra något! Trotsålder är inte kul!
Speciellt inte när hennes pappa bara ber snällt och så gör hon precis det han säger! Oftast iaf...

Jaha, nu kastar hon böckerna runt sig bara för att jag blev arg på henne för att hon inte vill plocka upp böckerna.. Och jag kan inte skrika för min hals pallar inte det... Ja skrika och skrika, men höja rösten... Förbannade trotsiga tvååring! Ska inte trotsen komma vid 3-4 års åldern? Eller tonåren? haha!

Men jag älskar henne ändå... ;) Skruttungen!

Nu gick hon in på rummet och stängde dörren! haha!

Nu ska hon nog sova tror jag för hon är trött låter det som..

Pusså kram!

"Hade du inte tänkt betala för den där eller?"

Här pågår det storstädning! Fast jag var tvungen att ta en paus och vänta på att tvättmaskinen ska bli klar, så jag passar på att blogga lite!

Jobbat hela helgen och Tindra har fått vara hos mormor!
I fredag var vi ju på julbord med pappa och familj. Vikinglinebåtens buffé. Var lite dåligt utbud men det var gott det som fanns! Provade glögg-sill! Trodde inte det skulle vara gott så jag tog bara en liten bit, men det var riktigt gott faktiskt!

Sen började alla dricka. Utom jag och Andreas. Eller jag drack vin till maten och tog två svaga drinkar. En av dessa var en blåbärssmoothie som jag först glömde betala! haha! Sen när jag skulle smaka på den så smakade den bara vatten! Så jag gick tillbaka med den.

Jag: Ska den inte smaka något den här?
Bartendern: Men du har ju fått 4 cl sprit! *Sur och grinig*
Jag: Spriten skiter jag i! Den ska väl ändå smaka blåbär!?
Bartendern: *Något chockad* Ja.. Jo.. Så du vill ha.. Eeh.. Jag fixar det...
Jag: Bra! Tack!

Sen hällde han nån smaksättning med blåbär i och skakade den igen. Och då smakade den blåbär! Fast den var lite svår att dricka med sugrör för blåbären täppte för! haha!

Och igår fyllde Bosse år! Hurra hurra hurra! Så Tindra var kalasfin när hon kom dit!

Nu är maskinen klar!

Skriver mer senare!

Puss å kram!

.......!!

Jag lät bli att dricka igår på julbordet för att jag skulle jobba idag. Jag somnade "tidigt" (För att vara jag!) i natt för att jag skulle jobba idag... Och vad får man för straff? Jo katterna har damp hela natten och springer och leker med en studsboll, skriker och rejsar i sängen och inte nog med det så har jag antingen öroninflammation eller bihåleinflammation!

Jag har ont i höger öra och käke. Jag är täppt i näsan och det "pyser" i mitt öra när jag gapar...

Jag tror jag har sovit 17 timmar på 4 dygn nu.... Jag är sjukt trött kan jag ju få be att tala om! För en gångs skull så såg jag fram emot att äntligen få sova, men icke! Katt-damp och ligga och vrida sig i smärtor är straffet man får för att man låter bli att ha roligt så man kan jobba....

Och inte kan man vara hemma från jobbet heller för jag jobbar ju typ.. 4 dagar i månaden! Blir å köpa Red Bull, ta med Alvedon, Diclofenac, Sinova Forte och Kåvepenin till jobbet.

Fan kom just på att jag inte har någon matlåda heller.... Och inga pengar! WOHO! Den här dagen blir bara bättre och bättre! Gaaahh....

Nu ringer snart klockan.. Dags att gå upp... Fast jag har ju redan vart vaken i några timmar. 3,5 h tror jag bestämt att det är t.o.m...
Fryser apröv gör jag oxå och vill INTE gå ut idag! Jag HATAR kyla, vinter och snö!! HATAR HATAR HATAR!!!
Det ger mig inget annat är utslag i ansiktet, blåa fingrar och tår, förkylningar, andnigssvårigheter och problem med öronen...

Nej det här är ingen bra dag!!

Saknar min skrutta gör jag oxå! Hellre att jag vaknar av henne än smärta och dampkatter! Hade det gått hade jag tagit med henne till Tobias där det är varmt och skönt och så hade vi stannat där för alltid.. Iaf till den 11 Jan då jag börjar plugga.. hehe!

Nej jag får väl kliva ur min varma koja (Duntäcke-filt-fibertäcke inlindnig) och göra lite varmt te, ta nåt smärtstillande och ta en macka så jag klarar mig hela dagen.... Eller iaf en halvtimma, vilket frukosten brukar räcka till oavsett hur mkt man äter...
Jag blir bara hungrigare på dagen om jag äter frukost än om jag inte gör det! Konstigt nog...

Ja ja upp var det, klockan ringde för 10 min sedan... Men jag har en znooze-tid på 20 min... Inte för att den gör någon nytta nu eftersom jag inte sover!
Nä hoppas dagen blir jävligt mycket bättre! Annars kommer jag vara PMS-BITCH-MONSTER hela dagen idag och det vill jag inte....



......!

Man and Dragon

Tänkte bara slänga ut en bild eller två på mitt nyaste tillskott i ritblocket!


Klickbara Bilder

Orkade inte fixa färg o.s.v i Photoshop och jag kan inte färglägga den här, det blir för svårt eftersom jag glömt typ hälften av allt! haha!

Ni som kollar på Naruto, jag hoppas ni ser vem jag inspirerats av! Annars har jag nog misslyckats totalt.. Haha!

Puss å kram!

Every star in the sky is taking aim at your eyes Like a spotlight

Ingen rolig natt! Fast jag fick en väldigt rolig morgon! haha!
Natten var ju ingen höjdare... Tindra vaknade med 1,5 timmas mellanrum hela natten av olika anledningar... Först hittade hon inte nappflaskan, sen nappen, sen var det något annat och sen ville hon ha mer välling...
Och jag har ju så förbannat svårt att somna om så för mig är det verkligen inte kul! Jag tror jag har sovit samanlagt MAX 3 timmar i natt....
Men morgonen var det oxå ja! Tindra ville ju såklart ha macka och hon måste få ta den ur paketet själv. Och det fanns bara 1 och en halva kvar och hon tog den hela till sig och den halva till mig.
Jag bredde mackorna och hon fick ost på sin (Jag gillar inte pålägg på knäckebröd!) och så gav jag hennes macka till henne och min låg kvar på bordet medan jag fixade te.

Och medan jag stod där om Tindra inspringandes och försvann lika fort igen. När mitt te var klart vände jag mig om för att ta min smörgås och *POFF* den var borta... Sen kom Tindra in igen med sin smörgås och jag frågade:

Jag
: "Tog du mammas macka oxå?"
Hon: Nickade och såg väldigt busig ut.
Jag: "Ska du äta upp den med?"
Hon: "Aaah"
Jag: "Vad ska jag äta då?"
Hon: "Aah" *Flinar*

Och så sprang hon in och satte sig i soffan igen! haha! Busungen! Tur att jag köpte mer knäckebröd igår så jag får min smörgås iaf! ;)

Nu har jag fixat Tobias julklapp oxå!
Det var grymt svårt att komma på något att köpa till honom! Så jag tog hjälp av min älskade lillebror! De är ju rätt så lika med samma intressen och allt, så jag kunde ju inte få bättre hjälp! ;) Det tackar man för! Jag hoppas bara att det var vad Tobias ville ha nu! Annars får han ta mig fan berätta EXAKT vad han vill ha nästa gång! haha!
Han sa ju inget han ville ha så det var ju jätte svårt då!
Men nu är det iaf klart! Får sno lite inslagspapper av mamma sen bara för mitt är slut tror jag... Eller nej det är det inte... Men snöre måste jag iaf sno för DET är slut!


Igår satt jag och lyssnade om och om på en av mina favvo låtar och enligt mig en av världens vackraste låtar! Jag började sjunga på den här om dagen och har tänkt flera gånger att jag måste hitta den på Spotify men har glömt bort det hela tiden...
Men så kom jag på det igår! Ska man lyssna på den så ska man lyssna på texten! Varje gång jag hör den låten så blir jag jätte berörd! Jag kan t.o.m börja gråta ibland! haha!
Och jag har alltid tänkt att när/om jag hittar mitt livs kärlek så ska jag tillägna den här låten till denne!

Vem vet... Kanske Tobias får den tillägnad sig? hehe! Det får vi nog vänta och se! ;)
Men nu ska ni få veta vilken låt det är: Air Supply - Making love out of nothing at all

Ni som inte har Spotify och är nyfikna så finns den säkert på Youtube, men tyvärr orkar jag inte kolla efter och länka till er nu! ;)
Ja oki då! Här är ett Youtubeklipp oxå! Och när jag ändå håller på så kan jag länka texten oxå! ;)

Aaah.. Lyssna och njuuuut nu!

Air Supply gör många andra mycket bra låtar oxå!

Igår var Tindra på dagis och jag var hos min jobbcoach! Vi ska ses när jag börjat plugga igen sen! Så ska hon hjälpa mig med motivationen och peppa! :) Mycket bra!
Och Tindra hade gjort en fin sak när jag kom och hämtade henne som vi bestämde att mormor ska få i Julklapp av Tindra! Men hon får den lite tidigare tror jag för hon får nog med sig den hem i morgon redan!

Nej nu ska jag nog ta mig min smörgås som jag inte fick i morse! Fast nu är det ju iof snart dags för lunch...
Tindra leker med sin PlayDoh lera nu! Hon är så söt så!

Och ikväll ska vi ju till mamma/mormor och äta middag, fast hon skulle inte vara hemma! Men det gör ju inget! Hon får ju träffa Tindra både fredag, lördag och söndag så! ;)
Tindra ska få åka pulka till mormor idag! Som hon gjorde igår till affären! Hon tyckte det var jätte mysigt! ^^

Nej hitta på nåt annat nu kanske!?

Puss och kram!

Lucia!

Här var vi uppe med Tuppen idag, vilket inte är så vanligt här hemma... Men Tindra vaknade kl 6 och skrek efter välling och sen när jag lade mig igen vid 7 (Ja jag gick ju inte upp på en gång, jag trodde hon skulle somna om men det gjorde hon inte..) så kändes det inte som någon indé att somna om för jag skulle ju upp snart igen....

Tindras Lucia var jätte fin!  Alla barnen var så fina och duktiga! Fast såklart tycker man ju att ens egna var finast! ^^ Och det var hon! ;)


Tindra fick t.o.m välja sång en gång! De hade en låda med figurer i som representerade en sång. Hon var så duktig att ta en och sätta på tavlan. men hon var lite blyg så hon gjorde inte många rörelser till sångerna och  sjöng inte alls. Men hon var duktig ändå!

Försökte få kort på henne och hennes två pysslingar, men barnen var så vilda efter fikat att det inte vart nån bra bild på alla 3! haha! En bild på henne och Nova fick jag!


Såklart var hon tvungen att avsluta dagen med att åka kana och vägra att gå hem! ;) Hon vart JÄTTE arg och fröknarna tyckte att det var jätte kul att jag bara skrattade åt henne och hur jag lirkade ut henne i kapprummet för att klä på henne kläderna! hehe!
Min prinsessa har temperament! Undrar vem hon fått det ifrån....? hehe.

Igår var det ju massa snö som kom och Tindra tyckte det var kul så länge det inte blåste! Då blir hon rasande! Förstår jag det...
Själv HATAR jag vintern och kyla! Var så glad att det vart plusgrader fram till nu... Men men... Får hoppas på en varm vår och en ännu varmare sommar!

Såhär ser vårat samtal ut just nu:
Jag: Tindraaa! Kom upp nu!
Hon: Nä!

En stund senare...

Jag: Tindraaaaa!
Hon: Nää!

Jag: Tindra! Kom upp nu!
Hon: Nää... Vill inte....

Morgontrötta familjen! haha! Nu tror jag hon är på väg så jag får väl ta och avsluta nu! nej det var hon inte... hehe! Men jag avslutar ändå!

Hoppas alla får en bra dag trots mörker, snö och kyla! *Burr*

Puss å kram!

dyrt, billigt, glittrande och pluggande! ;)

Det är helt sjukt!
Idag hade jag fått mail från Uppsalahem om lediga lägenheter. Visserligen har jag några år kvar innan jag kan få en lägenhet därifrån. Tror jag blev medlem 2008-04- nånting..... Men iaf!
Kollar man på lägenheterna och jämför priserna här i Norrtälje så tror man ju att man ska smälla av! det kan skilja upp mot tusen kronor!

T.e.x:
Gröna Gatan 16 C Våning3 (3 rum o kök 69m2)
Månadshyra: 5324

Det är alltså ~200 kr mer än vad jag betalar här nu. Visserligen bara 9m2 mer än jag har nu. Men för +9m2 i Norrtälje får man betala betydligt mycket mer!

Eller:

Johannesbäcksg 48 C Våning1 (3 rum o kök 77m2)
Månadshyra: 5385

Fortfarande bara ~200 kr mer än jag betalar nu och 17m2 mer än jag har nu!

Sen beror det ju på läget. Men jag prenumererar ju bara på lägenheter i områden där jag vill bo! Drömmen vore ju  Eriksberg! Det är nära men ändå inte i City! Det tar väl 30 min att gå in till stan eller nåt.
Men det är ett helt OK område och det är BILLIGT att bo där! :)
Hellre lite utanför city faktist än mitt i.
BARA INTE I GOTTSUNDA!! Där vill jag aldrig mer bo igen! Jag vill nog inte ens vistas där igen! Jag var rädd varje gång jag klev utanför dörren i princip....
Kommer hem från affären/köpcentrat och får veta att strax efter att jag gått hade det vart nåt pistolhot eller nåt! HUA! Inget ställe jag tänker ulåta Tindra växa upp på!

Men Uppsala får vänta nu tills jag pluggat klart! Jag har iaf några år kvar innan jag har en chans i kön så! ;) 2008-04-29 registrerade jag mig på Uppsalahem!
Och det är minst 4 års kötid för att få lägenhet!

Och sen är jag ju med i Vasakronan. Men där tror jag att kötid och "först till kvarn" spelar in. Det står inte så mkt om kötiden där... Men där har jag vart med i 580 dagar tydligen! ^^ Så inte så länge alltså...

Men men.... Det är inget jag behöver tänka på än! Poängen var den att Norrtälje är en snål och dyr jävla kommun! Inga utbildningar och man får inte plugga i en annan kommun för det har de inte råd med! haha!
Jag hoppas att det kommer fler utbildningar i höst annars läser jag Svenska B och Enegelska B! Kanske Natrurkunskap B oxå fast den är nog inte på så många poäng... *suck* Jag minns ju inte hur många poäng jag behövde komma ikapp, som var kvar från Barn- och fritid!

Jag ser fram emot att börja plugga nu! Jag vill faktiskt börja redan nu! WOW! Det var två meningar jag aldrig i hela mitt liv trodde att jag skulle uttala! haha!

I eftermiddag är det Lucia på dagis! Igår köpte jag jätte fint glitter till Tindra som hon ska ha på sig! Hon vart helt kär i det och ville ha på det på en gång! Men hon får faktiskt vänta! ;) Kl 15.00 börjar det och vi ska väl vara där lite innan så vi hinner sätta på kläder o.s.v, men det lär hon ju vilja ha på innan! hehe!
Patrik glömde ta med sin kamera så jag får fota med min kamera som är, mindre bra, i mörker....
Men men! Bara det blir lite bilder och nått filmklipp så! :)

Nu ska jag leta fram hennes vita strumpbyxor! Har ingen aning om vart de tagit vägen......

Puss och kram!


♥♥♥♥♥

Jag kan ju säga er att den sista tiden har jag faktiskt vart riktigt lycklig!
Trots bristen på pengar... Men det finns absolut ingen brist på kärlek! Min underbara gullunge Tindra, min fantastiska familj, härligt gulliga vänner och min älskade Tobias! Jag älskar er allihop!

Det är t.o.m så att när jag tänker på hur mkt kärlek som finns runtomkring mig, även när jag är ensam, så får jag en liten tår i ögat. Tears of joy and happiness!
Det var länge sedan jag kände såhär... Om jag ens någonsin känt det! Det minns jag inte!

Dagar då jag bara ler för att jag kan och vill, inte för att jag måste. De dagarna är få, men har på sista tiden ökat.

Och idag, när jag skrev i ett sms till Tobias att han verkade gladare han med... Och fick tillbaka: "Jodå, är lite gladare. Men mycket är för att jag har dig."
Kan man bli annat än lycklig?

Det bästa jag vet är att göra andra glada, att få dem att må bättre och på alla sätt jag kan hjälpa dem. Det gör mig glad. Och att få respons gör mig ännu gladare!

Jag skrev en kommentar till en vän som har det lite jobbigt. jag tänkte: "Hon läser det väl, blir glad och sen är det bra med det." Men hon vart nog gladare för den än jag trodde. Och det är ju bra!

Man borde tala om oftare för vänner och familj m.m. hur mkt man älskar dom! Man glömmer så ofta att göra det eftersom man tar för givet att de vet. Och det gör de säkert, men att få höra det ibland kan göra så mycket ändå!

Så därför vill jag nu säga till alla er, vänner och familj, att jag älskar er! Så otroligt mycket!
♥Tack för att ni finns!

Tobias behöver jag inte skriva det till här, han får höra det varje dag ändå! haha! ;)
Nu är klockan mycket och jag ska snart sova. Men först ska jag fundera lite.. Och inga dumma tankar! För dom har jag inte "sett till" på länge! Nej, nu ska jag fundera på hur jag ska göra för att göra mig själv lycklig genom att göra andra lyckliga! D.V.S... Vilken rolig utbildning jag ska inrikta mig på när jag är färdig med den här! För jag SKA bli färdig och jag SKA ta mig vidare och uppfylla min önskan!

Ha det så bra allesammans! Happy thoughts! ;)

Puss och kram!


Rubrik!

Igår hade vi en slödag... Inget särskilt hände på dagen.
Men på kvällen gick vi som vanligt hem till mamma för att äta middag. Efter maten fick vi glass med pepparkakor i! Gott som tusan var det!
Vi kom hem rätt så sent så det var bara pyjamas, välling och lite mys i Tindras säng!

Sen satte jag mig och kollade på Naruto och medan jag väntade på att ses.2  skulle tanka klart så började jag rita klart min teckning som jag började på under dagen när Tindra sov.
Och VIPS när jag var färdig så var klockan 03.00!! OJ! Så det var bara att hoppa i säng på en gång!

Men här har ni resultatet:

Den färdiga bilden.        
Lite omgjord i Photoshop
Färglagd i Photoshop      
Klickbara bilder!

Idag ska Tindra till sin pappa och jag blir alldeles ensam i helgen... :( Jag har ju inte råd att åka till Tobias.... :(
Ja ja... Jag klarar mig.. Hoppas jag...

Kram!

Var är granens fötter?

Träffade på Madde när jag skulle hämta Tindra på dagis idag så hon följde med oss hem för lite te och pepparkakor! Det var mysigt! :) Skönt att slippa vara ensam! Ja jag har ju Tindra, men hon har inte så mkt vettigt att säga jämt! ;)

Jag hade tänkt att Madde skulle få hjälpa oss med julgranen! Men så hittade jag inte julgransfoten! Jag letade igenom förrådet två gånger och alla garderober och ställen där den kunde finnas... Tills jag kom på att det aldrig funnit någon julgransfot! haha! Den har ju sånna där plaststöttar som man sätter på under den!

Och dom lekte Tindra med förut och så lade jag dom på något bra ställe och nu minns jag inte vart!!! Jag har ju kollat överallt!! Det funkar ju att sätta den i fot. men jag har ju ingen sån heller... :(
Och man kan nog inte köpa lösa sånna där stöttar... Så det blir nog ingen gran för oss i år om jag inte hittar dom... Ja ja.. Mamma har ju gran så...
Även om det är mysigt att ha en hemma med....

Men men.. Har ju inga julkänslor ändå så... Snarare vårkänslor ibland! Konstigt...

Puss

Julfint!

Nu har jag vart duktig och julstädat! Det enda som är kvar är tvätten och lite kläder som ligger på soffan! haha!
Men det får jag ta senare för nu ska jag gå å hämta Tindra! Vi ska köpa frimärken och lussebullar! Fick låna lite pengar av min käre pappa!
Jag ska skicka iväg lite julkort i år hade jag tänkt! Men nu måste jag göra mig i ordning!

Puss å kram!

Stäng dörra!!

Vaknade med ovanligt glatt humör och ovanligt pigg och tänkte: idag ska jag julstäda! *Stort leende*
Gick in till Tindra kvart över 8 och sa att nu fick hon vakna. Hon puttade bara bort mig och var grinig så jag gick ut och satte på tv'n och började klä på mig.
Ropade på Tindra att hon fick komma upp nu. Till svar fick jag:
"Stäng dörren! Stäng dörren! Stäng dörren!"

Lite smått chockad stirrade jag bara på dörren och skrattade. Jag sa en gång till att det var dags att komma upp! Svaret blev:
"Stäng dörren! Vill inte!"

När blev min lilla tjej så stor?

Sen ringde telefonen och det var från jobbet! Så det var bara att snabbt göra mig fin och bre smörgås åt Tindra samtidigt. Och när jag stod och bredde smör på mackan så kom Tindra och sa:
"Vill inte dagis"
Jag trodde mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen på mig! Hon som alltid älskat dagis! Men det var väl bara trotsåldern som pratade antar jag för när vi väl kom till dagis var hon glad att få träffa sina kompisar!

Jobbet var rätt så långtåkigt... Jag vet inte varför, men jag gillar inte att vara på nedre plan.. Dessutom är det kallare där nere! haha! Men jag gissade att jag skulle få vara där eftersom mamma jobbade idag så jag satte på mig varma kläder och tjocka strumpor!

När det var ca 40 min kvar tills jag skulle sluta så kände jag att jag var såååå fruktansvärt kissnödig. jag hade ju inte kissat på hela dagen (Ni som känner mig vet att jag kissar ofta! haha!) och nu var det nästan akut!
Och bara för det så gick de sista 40 min i snigelfart!
Det känns ju så dumt att gå på toa när det är 10 min kvar tills man slutar... Ja jag håller mig hellre tills jag slutat om det är så "lite" tid kvar som 40 min...
Men det var skönt att få kissa sen! haha!

När jag kom till dagis satt Tindra och åt mellis med de andra. Så jag satte mig med dom och fick blöta äppelpussar av Tindra! haha! Ååh det var så härligt, jag vill jobba på dagis! hihi!
Träffade även en av tjejerna som jag gick med på Kärnan! Hennes unge har oxå blivit stor! haha!

Sen gick vi hem och Tindra skulle promt putta vagnen halva vägen. men det får hon så länge vi inte har bråttom! Vilket vi inte hade nu! Och när vi kom hem så lagade vi middag.
Det vart Wokade grönsaker med Peanutsatay sås och cocosmjölk. Till det vart det även de två regnbågslax-fileérna som var kvar (Köpte 4 pack) som jag kokade med dill och vitlök. Vart supergott!
Brukar ju alltid steka fisken, för jag gillar inte kokt. men när jag kryddade den sådär så vart det gott!
Var tvungen att koka för det var inte planerat att äta lax och den var fryst...

Oj.. Vänta... *Kisspaus* hihi!

Sådär ja! :)
Vart va jag nu? Jo.. Maten var jätte god och det tyckte nog Tindra oxå för hon åt upp allt på tallriken förutom brockolin! haha! Den var "äslig"! ;) Och medan vi åt, när vi var nästan klara, så bajsade Tindra.... Upp över hela ryggen.. Massor med bajs! BAJS BAJS BAJS!! Så vi fick sanera oss och sätta på pyjamas när vi ätit klart!
Sen åt vi en varsin skumtomte och öppnade luckan på våra chokladkalendrar!
Tindra lekte en stund medan jag plockade undan och sen var det dags för kvällsmys (jag tvingar Tindra att få massa pussar och kramar och hon stretar emot för hon vill hellre leka! haha!) och sen var det dags för välling och sängen!

När hon lagt sig ville hon att vi skulle ringa pappa (Patrik) och säga god natt! Hon är så söt! Och så STOR! Vart tog min lilla bebis vägen? Så vi ringde! Hon säger alltid "Natt natt, älskar dig" till honom, men bara till mig om jag tvingar henne! :( Orättvist! Men jag vet ju att hon älskar mig (Ibland! ;P ) och hon träffar ju inte sin pappa så ofta och han blir ju glad av att få höra det när de inte ses så ofta!
Jag önskar att det fanns ett sätt så de skunde ses oftare....
Tindra saknar ju honom och han saknar ju henne.... Men men, en vacker dag kanske! Vi får hålla tummarna!

Och jag saknar Tobias... Men vad ska man göra åt det? En vacker dag kanske vi löser det med.... Vi får hålla tummarna! ;)

Nej nu är jag sjukt uttråkad igen! Kanske ett bad? Eller Naruto? Tobias har lagt sig så honom kan jag inte tracka....
Ååååhh vad jag saknar honom...... :'(
Det rä så sjukt jobbigt att bo så nära, men ändå så långt bort! Hade inte pengar och plats vart några problem hade vi kunnat ses mycket mycket oftare!
Jag saknar ju hans mamma oxå! :D Och hundarna!
Men mest Tobias....

Han gör mig.... Jag vet inte hur jag ska förklara! Han gör mig lugn på nåt vis! När jag känner min psykotiska panik sprida sig så räcker det med att jag bara pratar med honom eller bara tänker på honom så blir jag lugn. Det känns som att ha för mig på rätt väg!
Som sagt tidigare så har jag inte haft en dålig tanke på några veckor nu! Och det är helt underbart! Jag minns inte ens när det var så sist!!
Trots motgångar som att katten måste till veterinären och jag gick minus på kontot så fick jag varken panik eller kände oro. Eller jo, lite orolig för hur vi ska klara den här månaden är jag. Men jag vet att jag aldrig skulle Tindra fara illa på något vis, så är det slut på pengar så lånar jag!
Förut hade jag brytit ihop och storgråtit var eviga dag... Som jag alltid gjort.... Men nu känner jag t.o.m hopp! Och lycka!

♥Du är fantastisk Tobias!♥Det finns ingen i hela världen som du!♥Jag älskar dig!♥

Vad han än gör så gör han det bra! Nu hoppas jag bara att jag kan göra det samma för  honom! En vacker dag (Många vackra dagar framöver låter det som! haha!) så kanske! ;)

Nej nu var det ju något annat jag skulle göra... För sent för bad nu tror jag så det blir nog Naruto!

Puss och kram mina älskade vänner, familj och övriga nyfikna men härliga läsare!

Jag funderar...

Saker jag funderar på just nu:

  • Ny header till bloggen?
  • Ska jag sätta upp granen i veckan? Ikväll kanske?
  • .............
  • Kanske ta en till fotografering snart?
  • ........?
  • Hur jag ska kunna plugga med min unge hängades på mig! haha!
  • Hur tusan jag ska ha råd att åka till Tobias i helgen....
Ja just det... Om vi inte ses i helgen så kanske vi inte ses på minst 4 veckor!
För den 18:e ska vi på julbordskryssning med pappa, den 19:e & 20:e jobbar jag... Sen har jag ju Tindra hela veckan så jag kan inte åka då och han vill nog inte komma hit igen på ett tag! haha! Sen är det ju dessutom jul.... Och jag tror inte han vill ha mig över på julaftonskvällen! ;) Annars hade jag kunnat åka då! Men då måste jag ju hem igen dagen efter... Om inte Patrik vill ha henne fler dagar, och om han inte jobbar då....
Men det är ju inte troligt....
Sen är det ju nyår oxå....

Då skulle Tobias hänga med sin brorsa. Och hans flickvän, Johanna, ville att vi båda skulle komma. Men det är ju min tur att ha Tindra den här nyårsaftonen så vi får väl se hur det blir med det.. Antagligen blir jag väl hemma....

Det är alltså 4 veckor, EN MÅNAD, utan min älskade.... *Gråter* Jag hatar storhelger och högtider!! Eller.. Inte julen.. jo det julen står för, men inte det mysiga, att familjen samlas!
och jag som saknar honom massor redan nu, efter bara några dagar! Hur ska det här gå?

Och även om vi ses i helgen så blir det ju ändå minst 3 veckor till nästa gång.... *Suck* Ja som sagt.. Hatar helgtider... Och att vara fattig....

Nu måste jag natta Tindra...

Kram....

Helgen!

Av någon underlig anledning slutade mitt internet att fungera i fredags kväll så jag har inte kunnat uppdatera i helgen..... Fick precis igång det, eller ja, för någon timma sedan...

Det har visserligen inte hänt så mycket i helgen.
Jobbade i lördags så Tindra fick vara hos mormor. Efter att hag hämtat henne där så busade vi bara hemma och lagade middag. Hamburgare vart det! Fast Tindra verkar inte gilla hamburgare.. Inte ens "hemmagjorda"... Lite synd...

Söndag, jobb igen. Tindra hos mormor igen. Fick ett roligt samtal på jobbet! haha! En gubbe som ringde och frågade om det fanns några leksaksaffärer i Norrtälje! Ringer man till H&M och frågar sånt? hahahaha!
Efter jobbet gick jag till mamma. Hon hjälpte mig att färga håret. Vart väl inte riktigt som vi tänkt oss men det vart snyggt ändå! :)
Sen åt vi middag. Nicklas gjorde nån konstig fläskfilégryta med curry, banan, kiwi, mandarinklyftor och nötter! Men det vart super gott!
Han är duktig han min lillebror! Jag är faktiskt riktigt stolt över honom! :)
Sen gick vi hem och det vart bums i säng för Tindra och jag lade mig i sängen och kollade på Naruto!

Jag har börjat kolla på Naruto nu efter att Tobias tjatat på mig och sen visade han ett avsnitt och... Ja.... Nu kan jag ju inte sluta! hahaha! Jag har kollat på 13 avsnitt tror jag... Bara ca 4-500 kvar! hahahaha!
Men jag har ju en hel livstid på mig, så ingen brådska! ;)

En sak till som jag vill dela med mig: De senaste 2 veckorna ungefär så har jag inte haft en enda tanke!!
Istället för mina tankar så har jag MUSIK i skallen vilket nästan är jobbigare, eftersom det oftast är en och samma låt tills jag hör en ny som fastnar.... Och så får man "lyssna" på den istället tills man hör en ny eller börjar "sjunga" på en ny låt i huvudet! hahaha!
Men jag har, trots allt med Tarzan och inga pengar, känt mig glad! Och det har jag inte gjort på länge! Kanske är det för att snart kommer allt att lösa sig?

Jag ser faktiskt fram emot att börja plugga igen! Fast jag är grymt nervös och får ont i magen när jag tänker på det! haha! Jag hoppas bara, för allt i världen, att det inte bara är tjejer jag får plugga med.... +2 år med bara tjejer.... *Hua* Och om det bara är tjejer så får vi hoppas på att åtminstone en av dom är normala! haha! D.v.s har lite humor och kan bjuda på sig själv...
En del tjejer här i Norrtälje (Och överallt annars oxå antar jag!) är så stela och bryr sig för mkt om vad andra tycker och tänker om dom... Illa illa....

Jag var oxå sån en gång i tiden.. Tills jag slutade! Nu blir jag bara glad om någon tar sig tid att prata om mig med sina vänner! Det betyder ju bara att de tänker på mig! :D hihi! Kul att någon tänker på mig ibland och har så pass mkt energi över för mig att de t.o.m kan prata om mig, lilla mig lixom, till sina vänner!!
Och om jag gör något "pinsamt" och de skrattar och pekar och pratar.... Kul att jag kunde roa er! :) Jag gör det gärna igen om det gör er glada! :) För det gör mig glad att kunna göra vad jag vill utan att bry mig om vad andra tycker!

Man ska inte bry sig så mkt... Bara jobbigt att tänka på det hela tiden.. Man ska vara vara!


I feel so alive!!♥

You make me happy!


Nu är det lunchdags!

Puss å kraaaam!

Fantastisk vecka!

I tisdags då så kom min älskling hit! Jag och Tindra skulle möta honom vid stationen men han hade fuskat och börjat gå redan, för vi var lite sena! hehe!

Kom hem lite sent och började med middagen, vart fiskpinnar, ris och spenat. Sen vart det sent i sängen för Tindra som inte riktigt ville lägga sig. Jag och Tobias lade oss i sängen och mös.
Och vi somnade lite väl sent vi oxå... Mest för att när vi skulle sova så började jag helt plötsligt bara att asgarva!! Det kom från ingenstans och jag kunde verkligen inte sluta! Jag skrattade så tårarna sprutade och Tobias gjorde det inte bättre genom att reta mig så jag skrattade mer! haha!

I onsdags så vart det upp tidigt och vi var väldigt trötta alla 3. Vi lämnade Tindra på dagis och gick sen till Coop för att handla lite. Mös massor och sen gick jag och hämtade Tindra. Inte långt efter det så sov vi alla 3! haha!
Sen lagade vi god middag, fläskkotletter med potatisgratäng och beasås! Och Julmust till det! ;) hehe! Sen kollade vi på Eddie Izzard! Han är så grymt rolig! haha! :)

I torsdags så vart det iväg med Tindra till dagis igen som vanligt. Men den här gången följde inte Tobias med! haha! När jag kom hem och vi ätit frukost så såg jag att Tarzans sår blivit värre, svullet, varmt och det varade massor! Så jag ringde veterinären och hela förmidagen spenderades med att föröska få tag i någon som antingen kunde skjutsa oss till veterinären eller om någon kunde ta Tindra. Men det löste sig genom att vi satte kattburen på vagnens handtag och så gick vi. Vi skulle egentligen tagit bussen, men då skulle vi fått vänta så länge mellan bussarna så vi tänkte att vi kunde gå istället. Vi kom t.o.m en halvtimma för tidigt!

Tarzan hade en infektion och fick antibiotica utskrivet. Så nu är jag fattig som en kyrkråtta och det blir ingen julklapp till varken Tindra, Tobias eller hans mamma (jag fick en julklapp av henne så självklart måste jag ge NÅGOT tillbaka!), eller någon annan för den delen!

Sen gick vi till mamma och åt middag som vi gör varje torsdag! Fast nu fick ju Tobias följa med! Det bjöds på fläskpannkaka (Eller Pangkaka som Nicklas säger! hihi!) och den var super god! Nä vi kom hem vart det bums i säng för Tindra. Tobias fick öva lite inför framtiden och sätta på Tindra pyjamasen! hihi! Fast det var väl mest för att han skulle slappna av lite med Tindra.
Sen tittade vi på tv ett tag innan vi hoppade ner i ett bad. Efter badet kollade vi på Twilight!
Som inte var så dålig som jag trodde men jag fattar fortfarande inte varför alla tycker att han är så snygg!?!? Han är ju skitful! Eller ja.. Inte snygg iaf!

I morse
fick Tobias äntligen sova! hihi! Jag och Tindra försökte vara så tysta vi bara kunde och låg i soffan och mös framför barnprogram på tv och lyssnade på Tobias urgulliga små snarkningar! Hihi! Sen åt vi frukost och väckte Tobias! Sen har vi bara myst runt allihopa och busat med Tindra som vart lite trött och grinig efter lunch. Och sen skulle Tobias åka hem.... :(
Eftersom Tindra var så trött så följde vi inte med honom till bussen, men han hittade och hann med bussen ändå! hihi!
Men trots att hon var så trött och grinig så räckte det med att ligga i soffan i 20 min utan att sova så var hon pigg som en lärka igen! Jag däremot höll på att däcka stående efter lunchen! Så jag lade mig i sängen och kollade på Taking Woodstock samtidigt som Tindan lekte och matade mig med Euro! haha! När filmen var slut lagade vi middag!
Regnbågslax med kokt potatis och kall "kaviarsås". Det är såååååååååå gott så! Det vart t.o.m en matlåda till mig i morgon! Lyxig lunch på jobbet! hehe!

Tindra fick lite godis idag eftersom det är fredag (Vi äter vårt godis på fredagar, eller torsdagar om hon ska till sin pappa på helgen!) och det försvann i ett nafs! Nu är hon arg för att hon inte får tvätta händerna i 2 timmar och sitter i badrummet och skriker: "Dumma diiiig!" till mig! hahaha!

För att summera veckan:
Tindra har vart halft "stygg flicka" och halvt "busängel" den här veckan. Men hon har iaf inte visat sin västa sida heeela veckan utan hon har vart riktigt duktig och uppfört sig perfekt ibland oxå! ;) Tobias hade väl en aning tråkigt här för det finns ju inget å göra och det var iskallt ute, så det förstår jag. Plus att han inte är van med barn och med att gå upp tidigt! haha! Tarzan... Älskar och hatar katten på samma gång.... Men det var en bra vecka ändå!

Nej nu är det dags för pyjamas för lillan tror jag! Min älskade lilla surpuppa! ;)

Puss och kram!

Pluttifikationstabellen!

En sak som jag hatar mer än när katten kissar inne, är när katten kommer hem och hoppar på 3 ben...
Tarzan kom in igår hoppandes på 3 ben... Igen.... Igen.... Kan inte katten bara låta bli att slåss och gå på farliga äventyr? Skriver mer om det i hans egna bloggsnart...

Idag då så var jag på möte med "Syo" då som skulle vart på AMS förra veckan men som inte dök upp. Och nu mina vänner, håll i hatten nu, så ska jag börja PLUGGA igen! Den 11 Januari börjar det och det blir Matte 50 P, Naturkunskap 50 P och Svenska A 100 P till att börja med, sen får jag välja nya ämnen. Matten är på 100 P men jag delar upp den eftersom jag inte än vet vilken nivå jag är på.

Sen måste jag ju gå en "yrkesutbildning" för att komplitera de poäng jag inte får ihop av grundämnena men den enda utbildningen de hade just nu var Omvårdnad och det är absolut inget jag vill göra! Så jag frågade om man kunde plugga i en annan kommun, för både Stockholm, Gävle och Uppsala hade roliga utbildningar jag kunde tänka mig. Men icke sa nicke! Norrtälje kommun är så förbannat snåla att de dragit in på alla utbildningar i Norrtälje och sen får man inte plugga någon annan stans heller!

Men han jag pratade med sa att jag skulle prova i höst sen och söka något utanför kommunen om inget nytt börjat här.

Sen ska jag ringa Jälla för 4:e gången och tjata om mina betyg! Jag fick ju dra av 550 P för kurserna jag gick på BF 2006-2007 så det känns ju skönt iaf! Och Engelskan planerar jag att kunna plugga ikapp ganska snabbt för det har jag ju så lätt för och dessutom tycker är kul! Svenskan är ju inte heller några problem.

Det är bara Matten som är mitt stora problem! men jag hoppas på bra lärare och mycket hjälp så ska det nog gå bra! Bara jag får ordentligt förklarat innan jag tar hem och pluggar så ska det nog inte bli några problem där heller! Annars får jag väl ringa mamma! haha!

Men minst 2 och max 3 år tar det hela! Jag som trodde det var på ett år eller så.. Men men! Bara att ta det som det är! Och CSN hoppas jag att jag ska slippa ta lån hos! Jag får ju 6300 kr i bidrag eftersom jag fyller 25 nästa år och sen ca 500 extra eftersom jag har barn!
Sen hoppas vi att bostadsbidraget inte ändras, eftersom det är ju ungefär samma inkomst som innan så hoppas jag inte det! För isåfall kommer jag kanske klara mig på det!
Annars får jag ta ett lån på 1500 bara iof och... Jo iof på 3 år blir det ju en del... Förut tog jag ju lån på ca 5200 eller nåt och det var på 3 terminer... Ja ja...
Men har jag tur och snålar mycket så går det nog utan lån! Hoppas jag...

Hoppas bara att Tindra slipper gå långa dagar på dagis!

Ser faktiskt fram emot att börja nu! Men är lite (Skit) nervös faktiskt! haha! Och orolig för hur jag ska ha råd med alla böcker! Dessa förbannat dyra böcker... *Suck*


Ikväll kommer min älskade Tobias hit oxå! Ska bli så kul att ha honom här och framför allt att få träffa honom i mer än 2 dagar! Och att han får träffa Tindra och se mitt "riktiga" jag! hahahaha! Den elaka mamman! hihi! Nej då... Jag är en snäll men bestämd mamma! ;) Och det har gett resultat!!

Igår hittade hon mina pringels chips och kom in till mig i köket där jag stod och lagade mat med några chips i handen som hon hade plockat ut och så sa hon:
"Kolla mamma! Fifs!"
"Nej Tindra, inga chips nu! Vi ska snart äta mat. Lägg tillbaka dom i burken igen."

Och så gick hon bara snällt och lade tillbaka dom i röret och kom t.o.m med röret och ställde det på bänken och gick igen! hihi!
Det är bara läggdags som det brukar bråkas vid. "Vill inte" är hennes nya favvo mening! ;)

Men det var så sött att hon kom och visade för mig först, som att hon frågade om lov innan hon åt upp dom! Min älskade skrutta! Det kanske bli människa av henne med en vacker dag! ;)

Nu ska jag lägga Tindra för hon är super duper trött och har somnat halvstående/liggande på soffan! hahaha! Attans, nu tappade hon nappen och vaknade.. Jag som skulle ta kort! haha! *Elak mamma?*

Uppdate U L8er!

Puss å kram!

RSS 2.0