Sverige suger!?!

Skönt att folk kastar sig över 'kommentarer' och skriver massor när man ställer en fråga.... *Ironi* Jag kanske ska sluta skriva? Det är ju ingen som läser ändå förutom typ mamma och Bosse och dem kan jag ju berätta saker för ändå!


Jag har bara en sak kvar att säga:


HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!! SVERIGE KOM INTE MED I EUROVISIOOOOON! HAHAHAHAHHAHA!!! När ska folk inse att vad som är "modernt" i Severige 'just nu' inte alltid funkar i resten av världen! Tänk efter nästa gång och rösta på den som ni tror kan ta sig vidare åtminstone och inte den ni själva gillar, för man får ju faktiskt inte rösta på sitt egna land!
Jag tycker att Tysklad gjorde ett bra jobb och var värdiga vinnare! men gillade ju OPA! oxå och Ukraina (Tror jag att det var?). Tobias gissade på Tyskland eller Belgien (??) och Tyskland vann ju! GRATZ!!!

C ya.. NOT?

what the f*ck?


Jisses alltså.... Ända sedan jag slutade deppskriva/gnälla
så har läsarstatistiken sjunkit...
Vill ni verkligen läsa sånt? Vad vill ni att jag ska
skriva om? Vad är intressant?
Är mest bara nyfiken! hahahaha!


Smell you later!

Puss och kram!

Uttråkad och jag ber om ursäkt....

5 dagar sedan sist.. Men jag har en giltig undanflykt! Min dator har pajjat.... Sorry....
Just nu sitter jag i skolans datasal och har suttit här sedan kvart över 9 i morse! Ja vad gör man inte när lektionerna är slut och det bjuds på hembakat fika sedan kl 13.00! hehe!

Jag har roat mig med att kolla/lyssna på An Cafe på Youtube, fejsbokat och även kollat ett par missade avsnitt av Naruto Shippuden på Youtube. Men de tog slut... Så nu bloggar jag istället! Men hey! Det är "bara" en timma kvar nu! *Glädjetjut*

I morgon ska jag rida igen! Hoppas på lite mindre blåst... Det blir nog ridhuset ändå för jag tror inte att Erica har tid att rida ut med mig ändå och den nya hästen kanske inte kan bli lämnad själv än... Men då tänkte jag prova på lite bommar och öva på galoppen! För nu är det inte så varmt så man kan galoppera. kanske vågar mig på ett litet travhinder? ;) hihi! Skulle velat ha någon med mig som kan hjälpa mig och kanske fota/filma lite.... Frivillig?

Oj nu tittade solen fram! Skojsigt! Man kanske skulle ta sig ut och få lite sol? Nä nu försvann den igen...

Nej jag ska ta mig ut ändå och få lite "luft" för jag är så trött i huvudet av att sitta still i ett oventilerat rum i 3 timmar.... Så....


Smell you later! <3 (Isn't he hot? (;)

Puss och kram!


Fekk

Jag har i genomsnitt 8,2 läsare om dagen! woho!

Jag tänkte bara tala om att jag är down n' low igen så vi får se hur det blir med uppdateringarna... Tack alla ni i snitt 8,2 läsare för att ni orkar läsa om mitt tråkiga cp liv....

Mån-tor

I måndags kom Tobias hit! Efter skola och dagis mötte vi honom på busstationen. Först var jag och hämtade mitt armband och frågade vart mina glasögon tagit vägen! Och gissa vart de var... Jo de hade skickat en beställning men ingen hade tagit emot den eller slarvat bort den! Så om jag har tur kommer dom idag, vilket jag inte tror....
Men i alla fall, vi mötte honom och gick hemåt. Tindra ville leka på lekplatsen vid Vigelsjöskolan och det fick hon. Sen vart det bara mys i soffan en stund och sen bums i säng.

Upp och lämna Tindra på dagis, skola, hem. Upp till Blomsterlandet och köpa blommor och buskar. Fick skjuts av mamma därifrån och det var snällt och tur att hon var på väg dit när jag ringde! För vi hade en 20 kg säck med jord och en stor tung kasse med mat. Jag planterade medan Tobias fixade en sallad. Så fint det blev!! *Stolt* hahaha!
Hämtade Tindra på dagis och så lekte vi ute på gården hela kvällen och middag åt vi ute på altanen. :) Riktigt mysigt! Somnade snabbt på kvällen men sov dåligt på natten. Vaknade innan alla och kände mig hemskt ledsen, men det gick över.

Var hemma från dagis och skola så det blev frukost på altanen. Sen lek i lekparken "fortet", lunxh på altanen, lek hos mormor i trädgården och till sist middag på mormors altan. Så vi har vart ute hela dagen! Lämnade Tobias på busstationen oxå innan vi gick till mormor... Trist att han bara vill stanna några få dagar, men han har annat att göra hemma oxå (Som jag hoppas att han gör nu!! (; ). Efter middagen åkte jag och mamma ut och körde i en halvtimma. Fick träna mer på att hitta dragläge och att backa in på parkering. Dragläget gick bra när inte backen var så jätte brant som sist! haha! Och backa gick förvånandesvärt bra! Det var bara att köra rakt fram in på en parkering som inte gick så bra, jag hamnade alltid för mkt åt det ena eller det andra hållet. hehe! Men annars gick det väl sådär. Var lite trött i huvudet...


Idag är mattelektionen inställd på morgonen och sen har min mattelärare planerat in nationellt prov i matte samtidigt som jag har redovisning i samhällskunskap, vilket jag faktiskt kommer att välja framför nationella då nationella inte ger sämre betyg iaf om man inte klarar utan snarare ett test på vad man kan och har lärt sig. Och jag vill höra de andra på den muntliga redovisningen.
Jag mailade läraren och frågade om jag  kunde göra provet tidigare idag eller i morgon istället. Får se om han riger sen som jag bad om.

Min förkylning är bättre! Nu nyser jag bara ibland och hostan blir bättre med Viks salva! Det är skönt! Och huvudvärk har jag inte haft på 3 dagar nu!! :) Jätte skönt!

Nu ska vi äta frukost och klä på oss. Vi försov oss i morse, men det gjorde ju inget eftersom min lektion var inställd. I kväll är det picknik på dagis oxå! Så jag måste hinna handla när jag går hem från skolan sen! :D

Puss och kram!

Min helg

Igår var jag på dop som sagt och det var så fint så! De hade verkligen tur med vädret! Trevliga människor och glada miner. Victor var så söt så och jag tror det var Kims svärmor som hade bakat om jag inte minns fel och det fanns MASSOR och gott var det!! :)

Gudmor Mia, mamma Kim, lilla Victor och gudfar Henrik!


Sen när jag kom hem så rensade jag ogräs på altanen. Nu är det fint och ogräsfritt där, åtminstone en eller två veckor till! haha! Medan jag höll på med det så frågade Gabriella om jag ville följa med ner till parken och det gjorde jag så gärna så! Jag, Gabbi, Love och Loves syrra Alex gick ner och mötte några killar från Loves fotbollslag.


Gabbi, Love och Alex.

Satt i parken ett par timmar sen drog vi vidare till Trädgår'n och vid straxt efter 12 så tog jag och Gabbi taxi hem för vi var trötta! haha! Men det var en kul dag! Somnade som en stock när jag kom hem och drömde en jätte hemsk mardröm! Den andra jag haft på typ....... Så länge jag kan minnas! Jag ska berätta den senare!

 

Vaknade i morse, glad att det var sol ute. Segade lite innan jag satte på mig ridkläder och satte mig på min röda fara (cykeln) och for till Lohärad! Jag skulle alltså då till stallet!
Det tog en halvtimma att cykla dit! Och jobbigt var det för det var så varmt och motvind. Dessutom lite läskigt med bilarna som kör så nära p.g.a. den smala vägen.

 

Men jag kom fram tillslut och hämtade in lille Goldhunter (Eller lillen som jag kallar honom! haha!) som inte alls ville komma in och bli pysslad med. Band honom utanför stallet och han stog och bet på stocken och var jätte uttråkad, ville inte alls stå stilla. Efter att jag skällt på honom lite så stod han äntligen stilla och då gick knuten helt plötsligt upp på grimmskaftet så jag fick låna ett annat. Och när jag skulle plocka fram hovoljan hade han tok-ledsnat och slängde upp huvudet så att det knakade i stocken, han blev rädd, slet mer och tillslut gick stocken sönder... Så när jag oljat in hovarna med honom i handen (Grimmskaftet) och stillastående så var det dags för hans extra lunch i boxen! Jag passade på att slå tillbaka stocken och knyta fast grimmskaftets hake igen innan jag släppte ut världens lyckligaste häst! Han satte av i full galopp runt hagen! hihi!


Måttligt road häst? ;)



Längtar till hagen!


Lycklig häst!

Och sen var det dags att cykla hem igen.. Och nu hade bakdäcket pyst igen, som vanligt, så det var trögt som satan att ta sig hem. Men hem kom jag. Nu har jag duschat och ätit och ska strax klä på mig och gå för att hämta Tindra! Ha det bra!

 

Puss och kram!
Ps: Här är min nya vän! (Klicka)


Figaros bröllop

Igår tog vi som sagt bussen till huvudstaden Stockholm för att gå på middag och opera. Middagen var super god och det var ju min första opera. Figaros bröllop och det var på italienska. Mycket humor och det var fantastiskt att se på! Det gör jag gärna om! Men då ska jag ha fått mina glasögon för det var lite jobbigt att läsa texten ibland (Det måste göras snabbt för att hinna se vad som händer på scenen! haha!) och det var vart lite jobbigt med avståndsskiftningarna. Men inte så farligt att jag fick huvudvärk, det var skönt!


Figaros bröllop: Operan.se

Fick sitta bakom en väldigt lång (Och entusiastisk) man till en början, men så bytte jag plats med morfar efter första akten och min stackars nacke som blivit alldeles sned fick äntligen räta upp sig. Jag såg bara halva scenen om jag inte satt nästan lutad mot mammas axel och hade huvudet på sniskan. Så det var snällt av morfar! :)

Figaros bröllop: Operan.se

Det var roligt att få träffa honom även om jag inte riktigt vet vad jag ska säga när jag pratar med honom. Eller vad man ska prata OM! Det gick bra ändå och jag hade det jätte trevligt! Vi kom hem seeeent och jag var jätte trött, men halvvägs till Norrtälje blev jag pigg igen så när jag kom hem, 3 sek innan det började ÖSREGNA ute, satte jag igång tv'n och kollade på mitt älskade Animal Planet i några minuter så vart jag trött igen! ^^


Figaros bröllop: Operan.se

Nu sitter jag och sneglar på Steve Irvin (R.I.P) och de fantastiska veterinärerna. Ska strax gå upp ur min varma cocong (Täcket) och göra frukost. Vaknade tidigare än jag trott idag, först halv 8... Sen straxt efter 9. Ska upp till Coop senare och handla lite "road snacks" o.s.v och bli hämtad av Kims bror som snällt ska kjutsa mig till Kim och Sebbes son, Victors, dop! Det var faktiskt hemskt snällt av dem!

Så nu kanske jag ska börja göra mig i ordning, så jag hinner njuta lite av solen oxå! ;)

Puss och kram!

Brum brum!

Nu har jag övningskört igen! Med Bosse den här gången! Vi övade på att "köra runt i en fyrkant" och kolla speglar, blinka och växla ner. Växla ner är jag sjukt dålig på.. hehe! Jag tycker att det är skit samma, man kan köra på 3:ans växel hela tiden! Nej så tycker jag ju inte, men jag glömmer att växla ner... Men det gick bra och jag växlade ner ordentligt varje gång. Sen skulle vi öva start i backe och hitta dragläge.. I världens brantaste backe... Och det gick åt helskotta! haha! Men då måste vi öva mer på det sen! :)

Nu ska jag göra mig i ordning inför middag och opera! Jag har bara ingen aning om vad jag ska ha på mig!! men jag börjar med hår och smink så får jag rota i garderoben sen! Laddar med lite Salem al Fakir, den nya skivan Ignore this. Sjukt bra!



Nej nu får jag nog sätta fart!!

Puss och kram!

Jag avskyr DIG?

Jag har ju glömt att tala om vilka kurser jag ska läsa över sommaren!
Det blir: Miljökunskap -100p och
Mediekunskap -100p...
Det fanns inga roliga kurser att välja på i Norrtälje och jag ville inte läsa 4 st 50p kurser. Alla de roliga fanns i Ulricehamn.... Jag får väl flytta dit helt enkelt! ;) ELLER INTE!! Men sen när jag är klar med Norrtälje och jag flyttar till Uppsala så finns det fler studier att välja på som är roliga och på närundervisning!

Igår/i natt så grät jag syndafloder kan jag ju tala om...... Jag kollade på Animal cops Huston på Animal Planet och såg det hemskaste saker man kan utsätta djur för.. Ett sto som var dräktig och så mager att det inte fanns några muskler att hålla upp fölet i magen med. Magen hängde ner i höjd med haserna, som om jhon hade en säck på magen. Hon födde fölet i trygghet hos SPCA men hennes innandömme var så förstört att hon fick avlivas strax efter. Man såg på henne att hon älskade sitt lilla föl, men visste att hon inte skulle leva länge till....

Sen hittade de en massa djur på en övergiven farm. Det låg kadaver i hagarna och en kalv som hade skadat benet vid födseln räddades först. Det fanns även två hästar där varav ena hästen hade ett hål stort nog att få igenom minst en knuten näve, rakt genom HALSEN!!! De var helt förundrade över att hästen hade överlevt den skadan! Alla djuren som levde fick nya hem!

Dessutom är det LAGLIGT att äga exotiska djur i Texas! Ca 3000 tigrar bodde hos privatpersoner bara i Texas! De visade två tigrar som blivit vanvårdade. Den ena var så mager och hade fått problem med njurar och lever, så hon fick avlivas.. Hur sjukt är det inte!?!? VARFÖR är det lagligt när tigrar är på gränsen till utrotning!?!?
Den andra tigern, hanen, räddade de iaf och han fick flytta till ett center där de hade över 900 ha mark för "vilda" exotiska djur som blivit räddade.

Jag är glad att det finns folk som bryr sig om djuren. Men arg för att det finns folk som tror att djur är leksaker som man bara kan kasta ut när man tröttnat på dom eller så låter man dom bara dö så slipper man anstränga sig för att göra sig av med dom... 2 år i fängelse är inte tillräckligt... Det behövs mer....

Jag börjar mer och mer avsky människor.... Fy, både vår natur och våra djur både gå föra något annat! Men vi försummar båda två.  VARFÖR?

Nu ska vi klä på oss och snart ska vi gå ut! Vet inte om i ska leka eller hitta på något annat. Jag tror jag glömde mitt armnband på solkällan igår och vill gå förbi där, men de har nog stängt idag.. Madde skulle ringa i morgon bitti och höra med dom men jag kan nog ringa själv, bara jag får tag i nr! ^^ Jag hoppas att det finns kvar där bara.. Annars blir jag ledsen.... Så håll tummarna!!

Puss och kram!

Underbar dag!!!

Idag är det vår på riktigt!!
Fick reda på i morse att jag klarade matteprovet! Så jag sprang ner på stan med Madde och firade med kladdkaka och lite solning! Härligt underbart väder! Och snart blir det ännu varmare och skönare!
Sen hämtade jag Tindra på dagis. Hon somnade i vagnen och ligger där än, så jag passade på att kolla resultaten på matteprovet. Tydligen var det bara 2 som fick godkänt och jag, ja JAG, fick högst poäng av oss två!! Bara 2 p över, men det är iaf bäst i klassen! hihi! Jag är faktiskt mycket stolt över mig själv för jag har kämpat som tusan med matten!
Alla som känner mig vet att jag har svårt med siffror och sånt... Telefonnr, koder, klockan!! Ja det är faktiskt inte många år som jag kunnat läsa av en digital klocka utantill....

Ikväll blir det pasta och god tomat/cremefraiche sås med lite fetaost, oliver och ruccola! Smarrigt smarrigt! Sen ska vi mysa med lite vindruvor framför tv'n hade jag tänkt! Om Tindra vill d.v.s....

Nu ska jag titta på min favoritkanal, Animal Planet! hihi!

Puss och kram!

Bilkörning och hästfolk!!

Glömde ju berätta att jag övningskörde igår (Lördag) med mamma! Fick köra Seaten och FI FAEN vilken skillnad det var mot Fårrden! hihi! Inget ont om Fårrden, men jag kör nog hellre Seaten i framtiden! hehe! Vi övade lite krypkörning, hitta dragläge och att växla ner! haha! Jag är skitdålig på att växla ner.... Och sen blir jag så nervös när det går fel och då går det bara ännu mer fel efter det! Fast det gäller inte bara bilkörningen, utan det mesta i mitt liv... haha! Men jag är nöjd med hur det gick!

Sen undrar jag vad det är för fel på vissa hästfolk! jag ställde en liten enkel fråga på ett hästforum och direkt blir man påhoppad och utpekad som en idiot!

Frågan var:

Jag ska börja rida ett fullblod, en gammal galoppör, som är väldigt stark i munnen. Jag är rätt så svag och otränad just nu då jag har haft uppehåll i ridningen i över ett år nu.

Så jag vill gärna ha lite tips på övningar och liknande på hur man kan få hästen mindre stark och mig lite starkare! ;)


Och genast börjar folk anta att jag ska bli stark för att slita hästen i munnen!!

 

Ett svar jag fick var bl.a:
Har du träningsvärk i armarna efter att ha ridit är inte problmet för svag rytatre utan fel i kommunikationen, som Lorita säger, ridsport är en tekniksport inte styrkesport ifrån ryttarens sida. Har du träningsvärk i armarna är inte problmet att du har för svaga armmuskler, utan att du använder fel teknik för att bromsa/hålla i hästen.


Självklart vet jag väl att man inte kan slita hästen till lydnad och att det krävs teknik att rida rätt. Inte fan är jag dum i huvudet! Men jag skulle gärna vilja träffa den som ALDRIG fått träningsvärk någonstans i kroppen av att rida efter ett längre uppehåll eller liknande!!

 

*Suck* Hästfolk...


Lite bra tips fick jag iaf av folk som fattade vad jag menade! Bl.a. pilates som jag länge har velat prova på och så googlade jag fram lite träningstips på hippson.se som bygger ridmuskler! Jag kan ju säga att jag inte tänker fråga efter fler tips på den sidan!!

 

Nu ska jag sova snart, lite tv innan bara!! :) och ringa Tobias! ♥

 

Puss och kram!


Vad tror ni?

Mitt behov och önskan att hjälpa andra tar alltid över det faktumet att jag måste tänka på mig själv ibland också! Jag blir så glad för andras lycka, men jag ser inte min egen. Men samtidigt blir jag ju lycklig av att hjälpa andra och se andras lycka! Sjukt...

På söndag nästa vecka ska jag rida ut på Goldhunter! I sällskap med ägare och lånad häst såklart! Annars så skulle jag nog rida vilse. Hon ville ha lite mer betalt än jag hade räknat med... Men hästen måste ju äta för att man ska kunna rida.. Även om den kanske inte äter för 500 kr i månaden!! Men hovarna slits och utrustningen slits... Fair enogh... Men det ska bli kul och jag hoppas att vi kommer lära känna varandra bättre och "växa ihop" så pass att vi kanske kan komma iväg på någon dressyrtävling då och då sen! Men då måste jag ha en bra tränare och mamma vägrar! Dumma mamma.... ;)

Har städat idag! Tindra sov hos sin mormor i natt så jag har fått sova ut och har lite energi över. Men den tar lätt slut när det känns som att ju mer man plockar desto skitigare blir det.... Men snart är det rent! dammsuga kvar och skura skulle behövas, Tindra har hällt välling på hela v-rumsgolvet igen, men det får vänta lite till tror jag.

Åh.. Nu kom Uno Svenningsson - Terese, på Spotify. Det är verkligen "min" låt! Jag minns när jag hörde den första gången. Jag grät och grät och grät för det var verkligen mitt liv.... Mitt liv (och självförtroende) har ju blivit mycket bättre nu, men jag tar fortfarande åt mig av låten! :)

Jag funderar massor på vad jag vill med mitt liv.. Socionom, psykologi... Det enda jag vet säkert är att jag vill hjälpa folk. Det driver mig och det är en vilja som sitter starkt i mig! Men vad ska man läsa för att få ett sådant jobb? Det värsta är att jag vet att jag kan, utan att behöva läsa en massa böcker i 7-8 år bara för att man behöver ha på papper att man "kan".. Jag menar, vem som helst kan LÄSA sig till en sak, men att kunna, veta och vilja är en helt annan sak. Om man brinner för något och känner att "jag vet att jag kan det här" räcker tyvärr inte för ett arbete idag...

Jag skulle gärna ställa upp och ha en sån där linje där ungdomar och annat folk som vill, kan ringa och bara prata av sig 24/7 och kanske få ett eller annat råd. Gratis att ringa såklart! Typ BRIS, fast bättre! ;)

Jag har funderat på att starta en slags ungdomsgård kombinerat med terapi.
Alltså det är som en vanlig ungdomsgård där alla kan samlas och göra olika aktiviteter men om de känner för att prata eller något så ska det alltid finnas någon tillgänglig för samtal som kan hjälpa dem.
Allt från att bara snacka skit till djupare samtal.
Visst finns BUP och ungdomspsykiatrin, men jag tror att det känns mer tvingat att prata där än om man bara slappar på en ungdomsgård, utan tvång att behöva öppna sig och ingen som diagnoserar och sätter etiketter på en! Och gruppsamtal, så att de vet att de inte är ensamma om sina problem.

Men hur går man tillväga då? Vad behöver man för utbildning? verkar det som någon som skulle fungera?
Vad tror ni ca 8 läsare?
;)

Nu ska jag börja fundera på mat tror jag! Jag är hungrig som tusan...Sugen på en sallad, så vi kanske ska gå och handla? ja så får det bli!

Puss och kram!!

Ps. Jag längtar galet mycket tills jag får mina glasögon! Knäpp?

Maj 7, 2010

Goldhunter xx heter hästen och han var jätte söt! ♥ Han kändes inte alls lika stor (170) när man satt på honom och han hade en super mysig trav! Hon sa att han var stark och det var han! Varje gång jag fattade trav kände jag hur hela hästen ville fara iväg som en kanonkula i slängtrav! Men jag lyckades ändå med min lilla kropsvikt tynga ner och distrahera tillräckligt för att han skulle kunna gå i en lugn och sansad trav. Det tyckte hon, ägaren, var jätte bra för det var många som hade provridit och inte orkat hålla honom! Men galoppen var ju en annan fråga.. hehe! Ex-galoppör + en liten (Och svag/omusklad) människa + litet ridhus + en bom på fyrkantspåret = snabb, hetsig galopp och mjölksyra i armarna! Dessutom trodde han att bommen var en galoppbom och ville hoppa över! hihi! Men han var supermysig och nu ska vi båda lära känna varandra, komma i form och bygga muskler! Ja så mkt man kan på 2 dagar i veckan.. Jag får träna lite hemma mellan dagarna! haha!
Jag måste dessutom lära mig att inte spänna mig när jag sitter ner i traven och när jag ska fatta galopp!! Alla tips på träning mottages tacksamt!!

Sen orkade jag inte vänta på bussen i 2 timmar så jag började gå! Det tog nästan 1 tim och 45 min och då tog jag en omväg förbi Färsna 4H för kisspaus och en snabbis in på Willy:s för en dricka! Nästa gång tänker jag cykla tror jag! om det är fint väder! haha! Nästa gång skulle vi rida ut och kolla lite vägar så jag får känna på hur han är ute oxå! kan tänka mig att han blir ÄNNU starkare ute! hehe! Men jag skulle få ha pelham då... Vet inte om det är bra eller dåligt?! haha!

Sen hämtade jag Tindra på dagis efter lite vila av fötter och ben! Gick direkt till ridskolan och hälsade på hästarna, klappade på TiGer och Myz, tittade på lektionen (Oj vad mycket det finns att säga om den!!!) och sen pratade vi med Leila så att Tindra och Gabriellas dotter Nova skulle få vara med på barnridningen i morgon! Tindra hoppas på att få rida TiGer igen! hihi! Sen tittade vi på fasanerna och kaninerna innan vi gick bort till lekplatsen och lekte lite! Det var riktigt kul men jag var trött i benen kan man ju säga! Tindra tyckte t.o.m att det var så kul att hon inte ville gå hem när hon väl såg att jag lurat bort henne hemåt! haha!

Nu väntar vi på maten och sen är det mys i soffan för hela slanten! Sovmorgon i morgon, ska bli sååå skönt! Sen ska Tindra hem till mormor och sova! mormor ville kidnappa henne. Så tomt och ensamt det kommer bli här.... Skulle även få övningsköra lite i morgon. Skulle gjort det idag men huvudvärken idag är värre än den brukar så jag kände inte för att sitta och koncentrera mig på att köra bil då!

Nu blir det kramkalas!

Puss och kram!

Maj 6, 2010

Jag är jätte arg på mig själv.. Igår satt jag och skrev på mitt arbete till samhällskunskapen. Skrev långt och jätte bra! Men så skulle jag lägga in en bild (WordPad) och så hänger sig skiten! och gissa vad? Nej jag hade inte sparat skiten!!! VARFÖR lär jag mig aldrig att spara?
Som tur var (Eller ja...) så är det ingen annan i klassen heller som ens har börjat så jag är ju inte helt efter om man säger så!

Jag undrar om det bara är jag som tycker att det är kallt ute? I alla fall när det blåser! Inne hos mig är det kallt iaf! Det är nog varmare ute i solen än här hemma!

I morgon blir en spännande dag! Jag hoppas allt går som det ska och så! Så kul så! :)

Nej nu ska jag höra om lillebror är hemma eller börjar närma sig hem så jag och Tindra kan gå dit och busa! Torsdag idag! Det betyder mysmiddag med familjen! ♥

Puss och kram!

Halvblind!!

Hej hopp! Idag har jag vart hos optikern och jisses vilken skillnad det var! Jag är tydligen översynt (??) och ser dåligt på både nära och långt håll. Så det vart bara glatt att gå ut och välja ett par snygga båga och sen glatt stå och se på när hon räknade ut kostnaden på ca 2500 kr.... Jag kan ha glasögonen på hela tiden, men måste inte! Jag vet iaf att jag INTE ska ha dom på när jag är ute och festar! haha! Men kanske bra att ha när man kör bil o.s.v...
Den 17:e senast ska jag få dom! Jag längtar faktiskt till dess, så jag kan slippa huvudvärken och värken i ögonen..

Har sprungit runt halva stan på jakt efter bra skor oxå! Vart att jag och Gabriella fick skjuts av Love upp till Skoman, där jag hittade MASSOR med assnygga skor, men det var ju inte det jag skulle ha..... Utan det vart ett par snygga grå/svarta tygskor! Billiga var dom oxå! Provade även ett par riktigt läckra barnskor i stl 37, som var rosa/lila/svarta med glitter och lite rockigt mönster på! Snygga som fan (Tyckte jag och Gabbi, men inte Love eller Tobias (som fick se bild via mms) alls att dom var! haha!), men lite väl mkt för en tant i min ålder! haha! Tindra fick ett par gympadojjor hon med! Ett par silver/rosa, fast från Coop. Snygga var dom och billiga oxå!
Men nu har jag både skor med klack/stövlar och vanliga tygskor som man dessutom kan ha till struprörsbyxor. Nu får det räcka med skor för det här året! Tror jag... ;)

Och skolan då? Jo det går bara bra faktiskt! Fick beröm av matteläraren igår. Han sa att jag kämpar på bra! Men han sa inte om jag kämpar tillräckligt bra för att få godkänt! haha! Oooh jag hoppas att jag får godkänt på kursen!! Så slipper jag den där förbannade matten sen!!
Jag drömde här om natten att jag fick godkänt på geometriprovet, så man får väl hoppas på att det var en sanndröm! ;) Sen är det nationella provet oxå! Och DET kommer att skita sig totalt kan jag ju tala om!!

Nej nu börjar det bli dags för middag, fast Tindra har ätit två knäckemackor så jag vet inte om hon orkar någon middag... Får väl bli lite makaroner och ostsås bara då kanske!

Puss och kram!

Ponnii!!

Woho! På fredag ska jag hälsa på och ev provrida ett fullblod som Pernilla tipsade om strax utanför Lohärad. Som medryttare då alltså! De har ett litet ridhus och det går bussar ofta och full skötsel! As najs!
Det är ett 7 årigt fullblog, fd. galloppör, vallack som tydligen var jätte snäll men kunde bli lite stark! Men jag gillar utmaningar! hehe! Och så var han lite efter i utbildningen och bara lite mer än grundriden! Det kommer bli skitkul! Hoppas vi trivs ihop och att allt funkar med Tindra och bussar och tid.... 170 hög.... hehe!

Tänkte t.o.m höra om mamma kanske få rida någon dag i veckan oxå! Hon var ju lite sugen! ;) Eller om det fanns fler hästar som kanske behöver medryttare! Men först och främst tänker jag bara på mig själv! (Sorry mamma!! ;) ) Rider jag ondagar och fredagar så kommer jag förhoppningsvis hinna.. Bara de inte gnäller på dagis att jag har henne där fast jag inte pluggar utan rider istället.... Men de har väl egentligen inte med att göra vad jag gör va? Det är säkert fler som gör så! Jag betalar ju trots allt fullt för att ha henne där fullt och jag pluggar på bussen dit och på kvällen sen! ^^ hihi!

Nu ska vi klä på oss och gå ut i solen!!

Puss och kram!

Valborgshelgen + 6 månader! ♥

Valborg, fredag förmiddag. Efter en halvrolig bussresa mot Uppsala kliver jag av bussen och solen skiner! Kl 13.00 ca så möts jag och Tobias. Vi är hungriga men vet inte vart vi ska äta så vi går runt och kollar vad som finns, men hittar inget, så vi går till andra sidan. Jag kommer på att jag vill ha grekiskt så vi letar upp restaurangen 'Tzatziki' som ligger precis vid ån och det fanns som tur var platser så vi bestämde oss för att äta där! Super gott var det! Perfekt sätt att fira att Tobias stått ut med mig i hela 6 månader! hihi!


Min älskade prins! ♥


Sen gick vi en sväng för att märka att systembolaget var stängt. Men det gjorde inget alls! Istället ringde vi Ida och gick förbi en stund för att säga hej. Fick pussa lite på Lucas oxå innan hans pappa kom och hämtade honom. han var lite sjuk stackaren.... Snackade skit ett tag innan Tobias brorsa Janne ringde.

Mötte Janne och hans kompis och sen knatade vi upp till Ekonomikum. Jag har aldrig sett ett så skititg område i hela mitt liv!! Och så många fulla människor! haha!

Studenter/folk på Ekonomikum (klickbara)


Janne + kvällens dricka!
Jag, vindruvor och Tobias!
Hade vi inte varit nyktra så hade det nog kanske vart lite mer roligt att vara där, men nu var det inte så jätte skoj. Så vi åkte hem med 19.00 bussen.
Hemma handlade vi lite gott och sen mös vi en stund framför lite serier innan vi båda kände oss sömniga och lade oss... Kl 23.00!!! Vi börjar bli gamla! ;)

Sen sov vi, för mig välbehövliga, 12 timmar!! Resten av helgen gjorde vi inte något speciellt, var lite ute, lite inne, hälsade på lite fast ingen var hemma (hihi) och tog det lugnt och bara myste!
Igår, söndag, så åt vi vår traditionsenliga sallad innan jag åkte! hihi! Och förökte sitta i solen ett tag men det blåste isvindar så det gick inte.. *Burrr* (Klickbara miniatyrer)


Jag älskar dig nu och för alltid! ♥

Sen åkte jag hem och hämtade lillskruttan! Som fortfarande går som att hon hade gips på sig så nu måste jag vara hård på henne så att hon lär sig gå normalt! Annars måste vi ringa läkaren igen och jag vill INTE till sjukhuset igen! Känns som att vi är där jämt nuförtiden!


♥ Världens sötaste unge!! ♥

Idag är dagis stängt.... Igen.... Så vi ska plugga och leka! Hoppas det blir fint väder och varmt idag så kan jag sitta på altanen och plugga och så kan Tindra leka ute! Vi måste handla lite med, måste hitta en sån där vinkel tjosan till matten och så måste vi ha välling.... men den där vinkel tjosanen som min lärare säger "finns överallt och kostar nästan ingenting" finns INGENSTANS!!! Lögnare....

Klev förresten upp kl 6 i morse helt i onödan, jag hade ju glömt att det var stängt på dagis idag tills jag såg dagens datum... Kul.... Jag som sov skitdåligt i natt.. Men men, dagen blir längre och man får mer tid att göra saker på! Ha det toppen alla!!

Puss och kram!

RSS 2.0