Sötaste av dem alla är Tindra!

Igår var jag och Madde ivåg till stallet i Upplunda igen!
Jag fick låna Emil och rida igen! Min söta lilla stackars Emil!

Vi red iväg till golfbanan! Det var mest asfalt så det var inge kul... Det var ju grus förut! För typ 10 år sen... Haha!
Men en bit grusväg red vi på och kollade på det nya ridhuset i Kvilunda! Det såg ut som ett växthus med träväggar typ! haha!


Bilden lånad från: http://www.hastcenter.se/ (Håll muspilen över länken för att se!)

Emil var jätte fin! Han jobbade verkligen och tyckte att det var kul! Men han är ju så omusklad och ur kondition så det blev jätte jobbigt för honom.... Så han drog ner huvudet och försökte dra ur tyglarna ur handen på en när det vart för jobbigt... Så det förstår jag! Men nu kunde han iaf trava!



Efter ridturen så tänkte jag att jag skule kyla ner hans ben eftersom vi gått så mkt på asfalt! men har man ingen kylbalsam så får man improvisera! jag hällde på kallvatten först, sen lindade jag in been med kalla omslag ett tag! det tyckte han var jätte skönt!
HAn blir ju aldrig ompysslad alls annars...
Det är bara: in, på med sadel och träns, spänn sadelgjorden (allt på en gång) och ut och galopperar... Hemma, av med utrustningen och ut i hagen....

Stackar liten.. Jag önskar att jag kunde rädda honom därifrån... Inte konstigt att han inte vill komma in från hagen när dom ska hämta honom! Mig kommer han till! Och sen blir han alldeles ensam när Soda flyttar...

Någon som vill dela häst med mig??

Idag var jag och Marie till Frötuna stallet! Vi red barbacka ner till sjön och badade lite med hästarna! hihi! Det var typ pollen i vattnet så hästarna ville inte gå i först! Men tillsut kom de i (Nadja backade i! haha!) och Bosse plaskade som en galning som vanligt! Nadja sket i vattnet 2 ggr.... *Suck* Nerver av stål!?!? haha!

Men jag fick ut henne i det djupa och hon simmade! Men hon var inte berädd på att marken skulle försvinna under henne så hon vart lite chockad! haha! Och sen ville hon inte vara i vattnet längre! hihi! Men hon var så duktig ändå så det gjorde inget! Hon var ju trots allt i vattnet först för en gångs skull!

Idag skulle jag gärna vilja åka ut till Emil igen.. Men Patrik gnäller att jag är i stallet varje dag... Bara från tisdag till fredag... hehe! Och jag måste ju umgås lite med Tindra oxå! Min lilla söt abebis älskling som snart på p G att krypa!

Och på tal om krypa! Min "gudson" kröp idag! *Stolt gudmor* hihi!

Nej nu ska jag mysa med min skrutta!
BYE!

KLICKA!



Klicka på bannern och ge mig semester!!
Snälla?

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/2354

Eller: Kopiera länken-klistra in i sökfältet-ENTER-klart!! Svårare än så är det inte!! ;)

Gå in på Länken och ge mig en behövlig SEMESTER!

Gå in och ge mig semester!!

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/2354

Jag får 100 poäng för varje besök till min tävlingssida och ytterligare 100 poäng per besökare som anmäler sig till tävlingen!
Så vad väntar du på? Jag behöver SEMESTER!!!!! ;)

Har du tur kanske du får åka med! hehe!

Ju mer poäng, desto större chans har jag att vinna och Du kan få åka med! ;)



Inlägg från igår! Sidan krånglade när jag skulle publicera!

Inlägg från igår! Sidan krånglade när jag skulle publicera!

Har precis suttit och kollat in filmer/klipp om hästar och hästsport på youtube...
Jag sitter här med tårar i ögonen...

Att folk kan behandla sina bästa vänner på sådant elakt sätt...
Det finns en tradition i en stad i USA där dom rejsar hästarna ner för en jätte brant backe och ner i en sjö, över sjön och upp på land och i mål... Många hästar dör, bryter benen, ryggen eller drunknar i det här racet.. och vet ni vad priset var till vinnaren?

En SADEL, ett SKÄRP och ca 6500 svenska kroror!!!

Är det värt att satsa sin väns liv för?
Skulle du tvinga din bästa kompis eller ditt barn att hoppa hinder högre än det självt? Skulle du tvinga ditt barn, familjemedlem eller din bäste vän att springa fort som fan ner för en backe och hoppas på att de inte bryter något på vägen ner?

Du som satsar pengar på galopp och trav... vet du att du bidrar till hästars lidande?
Jag säger inte nu att alla hästar lider av trav och galopp! men det finns alltid EN som dopar sin häst, EN som har en halt häst men bedövar den inför ett lopp, EN som låter hästen springa halt, EN som låter hästen springa tills den dör.....
Bara för att EVENTUELLT vinna pengar...

Ni som rider/kör era häster för kärlekens skull! GULD TILL ER!
Ni som bara är ute efter att tävla, vinna och bli känd/tjäna pengar.... SKÄMS PÅ ER!!

Jag hatar....

Idag har jag varit MODIG! Jag har hoppat med Nadja utan att bli nervös och tänka negativa takar om att jag kommer att dö!! haha!

Och så fick jag ett psykbryt på stan....
Jag är så less så less på att inte ha pengar!
Jag fick pengar idag, men fan inte så mkt som jag ska ha! D.v.s full ersättning från försäkringskassan! Jag ändrade det med det har inte ändrats!! Och så skulle jag upp till som och spöa dom! men tro ni dom vågade ställa upp? nej det var STÄNGT!!
Så jag tog nr till dom och gick till glasmästeriet... Pappa var inte där men fick låna telefonen...

"Vi bygger för tillfället om våran växel, så det kan ta lite extra tid" jaha oki visst jag väntar... "Du är placerad i kö. Den beräknade väntetiden är: 19 minuter" WOOOOT!?!?!?! "Du har kö-nr: 292" Så faen heller!! Pappas chef blir ju så grinig när jag är där så jag vill inte sitta i telefonkö i 20 min med henne stirrander argt på en för att man "okuperar" telefonen....

Jag vart så arg och förtvivlad att tillslut kunde jag inte hålla tillbaka tårarna och satte mig på en trapp och stortjöt! Mitt på stan... Jag är så less! Jag tar semester! Jag sticker iväg i 2 veckor till Thailand! Någon som vill bjuda??
Varför varför varför var jag tvungen att bli just jag?
Jag älskar dig mamma.. Men varför födde du mig?

Jag hatar pengar! Jag hatar att man är så beroende av dom! Jag hatar att dom ger andra en sån jäkla makt! Att folk kan styra andra med hjälp av pengar! Jag hatar det! Jag hatar allt just nu... Förutom min älskade Tindra.. och mamma och Bosse.. och några till, min vänner t.e.x....

På tal om vänner...
Pernilla:
Vi kan kanske komma på lördag! Det beror på (Som vanligt!) om vi har några (Jäkla) pengar! Saknar dig och Rasmus så det skulle vara trevligt! Men som sagt.. Pengarna styr...


Åter till roligare saker... Ja jag hoppade Nadja! och jag är nöjd som bara den! Hon är ju halvt galen så hon är ju lite läskig att rida!! Men jag vågade hoppa några hinder på ca 70 cm (Sa Linda att det var iaf!) utan att dö! haha!

*Jag klappar mig själv på axeln!*
hahahaha

http://www.youtube.com/watch?v=7wy8EH7sfOw   <---- Film på när Marie hoppar Nadja!

Pratade med mamma i telefon idag oxå och hon sa att om Patrik inte vill ha jobbet på Systembolaget så kan ju jag ska det! ;) Klart som fan att jag ska! Jätte bra jobb jue!!
Ska söka lite fler jobb! Hittils har jag sökt ca 8 jobb på 2 veckor! Kan vara ett mer eller mindre....

Var på Kärnan idag igen med Tindra! Det var skönt att komma dit! Vi var alla där idag! Altså 4 mammor med 4 barn! och nästa tisdag ska det börja en till ny mamma! hihi! Undrar vad det är för en!?
Min söta älskade Tindra försökte flera gånger ställa sig på alla 4 och krypa! Men det fick bara baklänges! hihi! Det har hon inte lyckats med hemma... Men de har ju iof sånna där bra mattor, typ som yoga mattor i gummiliknande material, som hon får mer fäste på!

Och hon har (Äntligen!!) börjat rulla från mage till rygg nu! haha!

hihihi

hihi!
Dags att sova nue!!
BYE!

Ge mig!



GE MIG OCH GUBBJÄVELN ETT JOBB SÅ JAG KAN VARA LYCKLIG(are)!!!


Mors dag!

Mors dag idag och jag har inte blivit firad än.... men dagen är ung.... haha!

Varför?

Har ni någonsin träffat någon och så har det bara känts så rätt från första stund?
Det har jag... Det klickade på en gång mellan oss och vi trivdes riktigt bra ihop! Det var som om vi var menade för varandra!!
Men det gör mig så ledsen att veta att det aldrig kommer att bli vi... Och hur kommer det gå sen då? När han blir alldeles sensam i sin stora hage....
Lilla Emil... En stor liten häst med ett stor hjärta!

Och där han står ska vi inte tala om... Inget vatten att dricka förutom ett skitigt, förorenat dike med ca 1 m "stup" för att komma ner och komma åt vattnet. Han rids ca 1-10 ggr i veckan och ibland får han stå några veckor innan han rids igen... han har en tand som han har väldigt mycket besvär av men ägaren "vill vänta med" att ta ut veterinären (Antagligen tänker hon inte ta ut den alls, eftersom det kostar pengar...) och den lilla jäntan som rider vågar inte göra något med hästen och han får alltid som han vill, vilket kan göra honom "farlig".... och vad gör dom då om han är "farlig"? Urs jag vill inte ens tänka tanken...

Varför varför träffade jag inte en kille med fast jobb och med körkort?

Dumma dumma dumma....

Inte blidde det någon ponny... Det var väl inte meningen...
Jag får vänta tills det är min tur att bli en lycklig hästägare.. Jag får rida Nadja tills hon dör och sen får jag väl lägga ner med hästarna... Jag blir ju ändå bara så lockad och drömmer och sen blir jag sårad och besviken....

Jag önskar egentligen att jag kunde hitta en yngre häst, som jag kan träna och tävla på.. Både hoppning och dressyr... Men sådana hästar får man betala mellan 500-1000 kr i månaden för att få rida på 1-4 ggr i veckan.. Om man ska ha en duglig häst altså... Och då kan jag lika gärna lägga till 500 kr och ha en egen.... Som man får rida varje dag dessutom!
Eller en busig liten ponny som man kan rejsa med i skogen och hoppa på blåbärshoppningar och sånt....

En häst jag känner mig trygg på...
Nadja är mysig och så, men jag känner mig inte så trygg på henne.. Hon är lixom lite för oberäknerlig för min smak... T.ex när vi är ute och galopperar så är jag livrädd för att hon ska sticka iväg och bocka av mig.... Eller när vi hoppar så tror jag att hon ska kasta sig åt alla håll och kanter och jag flyger in i hindret och typ bryter ryggen eller nåt... Nej men inte riktigt så, men jag känner mig inte trygg...
Ini känner jag mig trygg, men henne kan man ju inte rida på banan...

Vad svårt det ska vara.. Antingen är hästarna för långt bort... För dyra att rida eller så passar dom mig inte...
Varför kan man aldrig få det man önskar?
Varför ska alltid allting gå emot mig hela tiden! Det känns som allt gott jag gör får jag åter *3 i olycka!

Ja ja.. Allt händer väl av en anldening.. Min dag kommer väl säkert den med.. Hoppas jag...

Killar.....

Vad är killar bra till annat är för fortplantning? *suck*
Håll dem i burar och släpp dem fria på våren när bebisar behövs göras! Avliva dem som inte uppfyller kaven som "avelsmänniska" eller kastrera dom och ha dom dom husdjur! ;)

Ställ ut dom på utställningar och låta dommare bedömma om de är värdiga att fortsätta sina liv som avelsmänniskor, eller husdjur... Precis som en skönhetstävling fast man dömmer insidan oxå!
De får göra flera buksprov; städning, matlagning, mattematik prov, IQ-tester och de ska även få se på sorgliga filmer för att dommarna ska kunna bedömma hur deras sentimentalitet och empatiförmåga är.

De som godkänns lastas in i sina vagnar med sina prisrosetter och diplom, de som inte gör det åker till sjukhuset där de humant kastreras....

Vad tycks? ;)

Aj aj och raj raj! hehe!

Var te stallet (Äntligen!) i torsdags! Jag och Linda red ut! Eller jag red, hon körde Nellie.
Nadja fick höra många fula ord kan jag tala om! haha! Hon var helt dum i huvudet! Först var hon normal och t.o.m lite lat! Men efter en kort galopp på typ 4 språng å vart hon som en 4 åring!!
Hon hoppade undan för buskar och stenar (Vilket hon aldrig gjort förut!) och trippade på tå.. Sen skulle vi galoppera en bit i skogen och efter några meter så tvärnitade hon och gjode en helomvändning! Jag styrde tillbaka henne framåt igen medan hon hoppade på bakbenen och sprang bakåt ner i skogen...
"Korv ska du bli häst j*kel!" och "Jag ska göra klister av dig j*a kärring häst!" ekade mellan träden... Hehe!

Det var några som var ute med sin hund som måste trott att vi var tokiga eller nåt! Men efter ett tag så gick hon framåt igen i trav och vi travade ikapp Linda och Nellie. Efter det fick hon bara galoppera en kortis....
När hon hoppade omkring sådär så knakade det till i min höft och det gjorde jätte ont! Foglossning som inte är över än antar jag....

Var även i stallet i fredags! Men med Marie! Vi bestämde oss för att hoppa! Hon skulle rida både Nellie och Ini eftersom Bosse är halt... Han har sparkat sig själv, giraffhästen! hehe!
Men iaf! Det stod lite hinder framme redan, en oxer och ett studs med ett rätuppstående och en oxer. Marie tyckte Nellie hade obehväm galopp och ville hellre hoppa Nadja så vi böt! Men Nellie var inte alls lika mysig som Nadja och hoppade dessutom lite konstigt! haha!
Men efterdom Marie är lite modigare än mig och Nadja gillar att hoppa med lite fart och lite högre så fick hon fortsätta!
Men efter att även Nellie knäckt min höft genom att från skritt bara vika benen under sig och hoppa iväg i trav så ville inte jag rida mer så jag hoppade av och fotade och höjde lite hinder istället!

image142


Vi höjde upp till 90 (??) och Nadja njöt! Men blev lite trött mot slutet.... Hon vart lite svettig så jag ledde runt henne lite medan Marie fortsatte med att rida Nellie!

    

Sen gick jag runt och fotade hästarna medan Marie red Ini!

     
     
   
Det är GRYMT förbjudet att ta/kopiera mina bilder! Bara satt ni vet!!

Jag är nöjd! Önskar bara att jag haft en bättre kamera.... Kanske fotografering är något jag ska satsa på?

När jag kom hem från stallet gick vi och handlade! Sen gick patrik med Tindra hem till Fredrik medan jag gick hem och storstädade! Hatar att ha folk runt mig när jag ska städa! Antingen städar jag själv, helt ensam! Eller så städar jag inte alls...
Dammorkade, möblerade om (Pynt och plotter bara altså!) och dammsög! Efter det så bakade jag mockarutor! Men hade inte kollat receptet innan, hade ju tänkt göra chokladkaka innan, men ångrade mig i sista stund! Så när jag skulle göra glacyren insåg jag att jag inte hade något florsocker!!!!
Ringde mamma för att gnälla och tycka synd om mig själv! hehe! Och kom på världens snilleblixt!!!

*Tack mamma*

Jag smällte choklad, blockchoklad och DAIMchoklad och smetade på ett tunnt lager ovanpå och hällde på kokosflingor över! jag hade även lite hackade choklad i kakan så det blev riktigt gottigt!

Somnade som en stock på natten och drömde konstiga drömmar....

Vaknade halv 9 och insåg att Tindra fortfarande sov! Men hon vaknade kort efter mig och vi låg och pratade en stund innan jag sparkade upp Patrik! Åt ägg till frukost, tog ett snabbt bad (jag KAN inte duscha!!) och satte igång med att dammsuga en snabbis igen, skura hela lägenheten och baka en sockerkaka.
Vi flyttade ut bordet lite och vid 12 kom hon som höll i ljuspartyt... Hon plockade upp allt och vid 13.00 när vi skulle börja var bara mamma och Bosse där!!! *Paniiiik* Ida var på väg och var nästan framme, hon hade hjälpt sin syrra med punka eller nåt innan.. Förlåtligt! Min morbror med andra morbror och mormor i släptåg var oxå på väg!
varför kan ingen i min släkt hålla tiden? haha!
Men halv 2 kunde vi iaf börja!
Partyt var bra och det luktade gott i hela lägenheten av både doftljusen och kakorna! hihi!

Det var många som köpte saker och en, Görans ex, ville även hålla ett eget party så jag fick 20% av försäljningen, vilket var ca 900 kr, att handla för!!
Weeii! Vi tog 2 lyktor som matchar de jag köpte på Gina's party och 2 st lycktor med "hylla" som man hänger på väggen och en hållare för ett ljus som jag oxå köpt på Gina's party! Inga ljus tyvär...
Men men...

Det var några som inte kom och som inte hörde av sig.. Den enda som gjorde det var lillebror... Lite tråkigt tycker jag.. Jag hade ju räknat med dem och bakat och så för si och så många... Dålig stil tycker jag....
Men men.. Det var kul utan dom och dom missade och inte jag!

Nu har vi bara städat undan lite och ätit middag! Fläskfilé med pommes och bea! Mmmmm! Gottigt!! Sen har jag busat med Tindra på golvet! Hon fick ligga naken på golveten stund oxå och det tyckte hon var mysigt! Så mysigt att vi även hoppade in i ett bad! hihihi!
image154


Tindra älskar ju att plaska så det stänker över hela badrummet! hihi! Hon är ju för söt! Mammas lilla skrutta! Vi satt i badet tills vi blev russin båda två sen började tiden bli mycket och snuttan började gnugga ögonen så vi gick upp!
Det var tydligen inte lika kul! haha! För hon skrek och gnällde och ville plaska mera!
Sirkku sa ju att Tindras element var vatten! Det stämmer ju kan man ju lungt säga! hehe!

Jusste, hon hade jätte ont i magen idag oxå.. Elelr ja.. Hon var hård i magen och hade jätte ont när hon skulle bajsa!

VARNING FÖR KÄNNSLIGA LÄSARE! ÄCKLIGA DETALJER!!!

Hon skrek och skrek och hade jätte ont och när jag tog av henne blöjan så var det en hård jätte korv! Den var så stor och "torr" så snuttan blödde i rumpan.. Stackarn.. Jag tog termometern och förökte hjälpa till att dra ut den och även om det kanske gjorde lite ont så gick det fortare än om hon hade gjort det själv! Så istället för 5  plågsamma minutrar så tog det 7 plågamma sekundrar!

Smörjde med Xylocain för hon verkade ha ont fortfarande och efter lite kramar och pussar så vart det bra igen, även om hon var lite öm fortfarande...

Slut på äckliga detaljer!!

Efter badet så matade jag bebich och hon somnade i min famn! men vaknade när jag bar henne till sänge och så låg hon och lyfte på rumpan med benen under sig (På mage altså!) i sängen och försökte dra sig upp i spjälorna innan hon somnade! Min söta snuttetjej! ♥



Så nu har jag delat med mig lite av mitt liv! Hoppas ni är nöjda! Blogandet kommer inte vara lika aktivt nu för jag varken orkar eller hinner så ofta... Hoppas ni är nöjda ändå!!

BYE!! ♥


Går det?

Vad tror ni? Har jag räknat rätt! (OBS! Siffrorna är ungefärliga!) Kommer det funka?

image140

Jag hoppa HOPPAS Patrik får det där jobbet!
Han har godkänt allt och jag har räknat på det och det kommer nog funka med både tid och pengar! ;)
HOOOOPPPPAAAAAASSS!!!!!

Då kommer den här till mig!! ;)
image141

Hihi! Håll tummar, tår, tassar och hovar för mig nu!
Kanske, kanske jag kan få bli lycklig igen!?!?!

BYE!


Ljusparty!

Välkommen på LJUSPARTY på Lördag 17 Maj kl: 13.00!

Det bjuds på fika och en trevlig stund!
Det enda du behöver ta med dig är: PENGAR! ;) hehe!

Skicka en kommentar om du vill komma!

image139

Ja jag vet...

Det var ett tag sen jag uppdaterade.. Jag vet.. Men det händer inte så mkt lixom....

Samma saker varje dag...
Såhär ser mitt schema ut:

Måndag: Inget speciellt, kanske nån promenad eller glor på tv.... busar med Snuttan...
Tisdag: Kärnan 09.15 -12.30 hem och lämna Tindra hos sin pappa. Till stallet och rider.
Onsdag: Se måndag....
Torsdag: Åker till stallet, rider....
Fredag: Se torsdag.... Varannan fredag har jag lektion om jag har råd...
Lördag: Har jag tur har vi råd med godis och vi kollar på film, annars bara slöbusar med Tindra...
Söndag: Se lördag...

Kul va?

Det var väl bara idag som det hände lite? Patrik var till sthlm på "intervju" med sin brorsas chef om lärlingsplats på hans jobb.. Målarfirma... Ja man får väl hoppas på det då?! Dom skulle höra av sig på fredag, som alla andra jobb han vart till...
Men jag har slutat hoppas... Jag ger upp.... Han får inget jobb och jag kommer aldrig bli lycklig (Jo pengar gör en faktiskt lycklig!!)...

Men OM han nu får det här "jobbet" (Lärlingsplatsen) så ska jag fanemig ha min ponny!!!

Har inte vart i stallet sen i torsdags!! GAAH!

Saknar min tjocka feta Nadja tant jue!!
image120

Tindra var på BVC idag på läkarbesök! Allt var toppen med henne och hon var jätte duktig på motoriktesten! Läkaren sa: "Ja men jag tror hon går när vi ses nästa gång då!" och när vi skulle bestämma ny tid sa hon: "Ja vid 9-10 månader så ses vi igen då!"

VA!?!?! GÅ VID 9-10 MÅN ÅLDER!?!?!?!?!
Aja-.. man får väl hoppas på att hon inte gör det! Hon har ju börjat försöka resa sig upp till stående när hon sitter.. men hon ska väl KRYPA första oxå! Får ta det lungt med gåstolen och ligga mycket på mage nu då!

Dessutom så glömde jag ju berätta att den 7 Maj 2008 blev Tindra 6 månader gammal!!!

"Bara" 6 månader kvar till KALAS!!
image134

Kommer väl med mer uppdateringar om det händer något kul!!
BYE!

Lollipop?

"23 åriga Norrtäljebon", har du häst i vigelsjö?

Vem har haft sönder min cyckel?!?!?!

Igår var jag till stalllet som vanligt!
Men först var jag ner på ridskolan och pratade lite med Marie!

När jag skulle cyckla till stallet ser jag att någon har punkterat min cyckel!!! *Många fula svärord*

Varför? Varför kan inte folk låta bli ens saker? *grr* Som tur var fick jag låna pappas cyckel! Läskig...
I stallet var det en enda röra! Allt låg på golvet i stallgången! De hade väl försökt städa sadelkammaren! haha!
Tog in Nadja och borstade!
Hon t.o.m kom till mig i hagen! ♥ Vi började inte så bra hon och jag, men nu är vi bästa kompisar!!
Iaf.. Borstade och satte på longergjord och lindade benen. Hon såg värsta proffsig ut! hehe!

Longerade först och värmde upp i båda varven, sen longerade jag över en bom. Först låg den på två små stubbar, men hon vägrade gå över i vänster varv!! Så jag lade ner den och då gick det bra! Hon var jätte duktig! Sen fick hon gå lös och gick efter mig! Så vi tränade lite på att stanna när jag stannade! Vi kunde t.om "trava" och stanna!
Hon stannade med sitt huvud vid min axel, jämt!
Vi gjorde framdelsvändningar utan att jag ens rörde vid henne och försökte mig på "back", men jag ska nog kanske ta en sak i taget! hehe!
Men jätte duktig var hon iaf!

Gick t.om lös från ridbanan till lstallet!
Fast höet lockade lite mer än jag, så hon vek av en snutt! haha!
Men kom tilbaka efter lite skäll! hihi!

Kom hem och sen på kvällen var vi till Coop och handlade!
Vart lövbiff till middag! hehe! Sved lite i plånboken, men det var gott ändå!

Idag så var vi på föräldraträff på BVC!
Det har vart 4 träffar och vi har vart på 2, den första och den här... Eller var det 5..?? Minns inte..
Men OJ vad alla hade växt! hehe! Och alla var så olika trots att de var i "liknande" åldrar! Mellan 5-8 mån! Så häftigt! Vi kollade på en film om "barnsäkerhet" och de störta och vanligaste olyckorna.. Och en av tjejerna, som verkade lite "ifrån" sitt barn (Lät det skrika och förväntade sig att någon annan skulle ta det typ..) ställde sin kaffekopp precis framför ungen! Som självklart tag tag i den och välte den över sig!!!
Vi som jusst kollat på video om det!! Som tur var så var kaffet avsvalnat!! Annars.. Urs...

Tindra var glad under hela träffen trots att hon inte sovit sin förmiddags lur!
Somnade inte heller efteråt... Inte förrän det började regna och vi satte på regnskyddet, för då såg hon inte ut lika lätt.. Då somnade hon sittandes (Trots att man fäller ner ryggstödet och försöker lägga henne, hon sätter sig upp igen!) med huvudet lutat framåt, mot händerna! hihi!
Så sött!

Var och handlade lite till... Sen gick vi hem! Madde ringde och vi skulle eg åkt till "hennes" stall! Men vi kom bara dit och inte hem, så det vart inget.. Så vi gick på en promenad istället! Det var kul!
Först gick vi till ridskolan och kollade på en lektion! Sen gick vi en sväng längs elljusspåret! Efter det lekte vi lite i en lekpark! Fy tusan vad kul det var! haha! Vi skrattade så vi grät! Varför fanns det inget sånt här kul när vi var små? haha!

Snuttan sov när jag kom hem! Det var skönt att promenera! och kul att träffa Madde! I morgon ska vi laga min cyckel.. Köpte en slang som jag hoppas passar.. Så jag kan ta mig till stallet....
Nej nu måste jag sova!
BYE!
image138

Nytt!

Ny design på bloggen igen! Vad tycks?



Bilderna från landet...

Bilderna från landet som lovat!!

      



      

image135

image136

Idag!

Idag fick jag *Hör och häpna* (Nästan) sovmorgon!!!!
Patrik vaknade före mig och tog upp Tindra (Som sov hela natten btw!) och tog ut henne i vardagsrummet! Jag är ju väldigt lättväck tyvär, så jag vaknade även jag! Men lyckades somna om en halvtimma iaf!
Vaknade när Tindra började skrika och sen vart det tyst (???)

Så jag gick upp och ingen var hemma!!!
Patrik ringde lite senare och bad mig öppna altandörren för han var på väg hem, han hade vart å handlat frukost!
Han måste ha slagit i huvudet riktigt hårt  veckan!! hehe!

Vi åt frallor till frukost och sen slappade vi bara ett tag.
Men tillslut var vi tvugna att gå ut i det varma men blåsiga vädret! Vi skulle ner på stan och löpa alvedon. Men det blev inte bara alvedon.. Det vart nya nappar till nappflaskan och en Gåstol..
Ja jag vet att jag inte skulle köpa en, men det var rea och Tindra gillar ju så mkt att "gå" när man håller henne...

Och mycket riktigt så älskade hon den! Hon sken som en sol och skrattade! Men det gick bara BAKÅT! haha!
Det kommer väl tillslut! Hoppas jag! haha!

Nu har hon somnat, lite senare än vanlig för hon somnade vid 20 och vaknade igen vid 20.40.. Men vid 21.10 var hon trött igen och somnade efter lite mat, pyjamas och ny blöja!

Jag har vart lite duktig och sökt jobb!
Om inte Patrik vill så får väl jag göra det! Solveig  (Min psykolog) säger ju att jag får söka jobb nu om jag vill för det är så pass "bra" att det är OK! Och jag behöver inte komma till henne mer, eller jag ska ringa om jag känner att jag behöver prata!

Men iaf.. Jag har sökt 3 st butiksjobb, bl.a på WILLY:S! haha!
Mest bara för att se om jag får det! Och får jag det så.. Ja då tar jag väl det? Eller?
Och ett "receptionist jobb" på ett bemanningsföretag, men man kan få andra erbjudanden oxå!

Jag hoppas jag får jobb! Det är mest 50% och vikariat, men det får väl duga tills vidare! Bara man får lite pengar som rullar in! Och då får jag dessutom högre föräldrapenning tror jag?
Och jag får vara hemma med Tindra längre, vilket jag gärna vill! Jag vill gärna jobba 50% och vara hemma med Tindra resten.. Och så får Patrik oxå självklart jobba så vi klara oss!

Jag känner mig så vuxen och ansvarsfull! hihi!

Nej nu måste jag snart sova!
BYE!

Veckan som gått!

Tack alla ni som gett er "till känna" att ni läser min blogg!
Känns tryggt att veta att ni inte är några monster! haha!

Ja nu var det ju ett tag sen.. Igen...

Vi börjar väl med Onsdag då?
Red istället för på tisdagen. Patrik hade ju åkt till sin bror så jag gick till flygfältet från vigelsjö och sen från flyg till frötuna (iof är sista biten inte så lång, men ändå!)
Det var strålande sol och jätte varmt!
Skulle få hoppa Nellie, deras fjording! För att hon var så "lugn" och "trygg" att börja med, för det var så länge sen och Nadja är lite halvt galen (O-riden/o-dresserad) att hoppa på.



JO MEN TJENA! Gick jätte bra tills jag skulle galoppera! Första varvet gick ok! Jag kände att hon drog lite till höger (Vänster varv) och när vi kom till kortsidan kände jag hur hon började ladda och blev ännu starkare i munnen!
Sen drog hon ner huvudet och drog i 190 åt höger... Jag vart såklart förbannad (Ponnyfasoner!!) och slände spöet och drog in henne på en pytte liten volt tills hon stannade... Sen när jag satte fart på henne igen försökte hon sticka igen, så jag gjorde samma sak igen! och sen lyssnade hon!

Hoppade ett kryss ett par gånger sen var jag helt slut för dte var så varmt! + att jag hade huvudvärk... Det skulle antagligen bli regn...

Efter det red jag Nadja! Red en sväng i sogen bara för där var det skugga! Skönt som f*n!! Hon var super pigg! Vi bråkade lite vid ett dike... Hon ställde sig p bakbenen och vägrade ens stå vänd mot diket! jag vart förbannad igen! Hoppade av, gick över diket och visade att det inte var någo farligt, höll på å trilla i när hon kastade sig bakåt, klev över igen och visade väge och så hoppade hon! RAKT PÅ MIG!
Jäkla häst....
Men över kom hon och det var mitt mål! Hittade en jätte mysig väg där man kunde trava som inte var lerig alls! Men vågade inte rida för långt för jag visste inte vart vägen ledde så vi vände..

Och då kom ju diket igen såklart... Orkade inte bråka så jag hoppade av på en gång.. Hon kastade sig bakåt en gång och sen hoppade hon över.. på mig IGEN!!!
Men hon var iaf över!

Fixade med hennes Mugg när vi kom tillbaka till stallet och sen fick de gå ut i "stora" hagen där det finns lite mer gräs! Det gillades! Hästarna vart hela galna!
Nadja är dessutom brunstig så hon uppförde sig som värsta hingsten! haha! Men fin var hon!
Var inte så lätt att fota hästarna, för Ini och Pim drog igång hela gänget i fullt rejs! haha!
Men några foton fick jag!







På kvällen sen ringde Pappa och frågade om jag vill gå med och kolla på brasa! Ja visst ville jag det!
Han hade bråkat med Mia visade det sig och det var därför han ringt.. Men ja ja, han rinde ju MIG iaf och ingen annan! Vi gick till "Södra bergen" men när vi kom dit var det ingen brasa.. Den skulle inte tändas förrän vid 9! Så vi åt lite mat för att fördriva tiden! haha!
Men Tindra började bli trött och ledsnade så vi gick ut igen! det var trubadur som spelade och massa folk började komma! Men Tindra var tröt och hungrig så vi gick innan brasan tändes...



Sen började det regna (Visste det! Huvudväken släppte direkt!)n när vi kommit hem! TinTin somnade på en gång och jag tätt där efter!

Torsdag: Gick igen till stallet via flygfältet... Idag red vi ut tillsammans med Linda och hennes mamma. Nadja var lugn och fin och det var riktigt mysigt! Fick veta av Carola att Nadja vart mycket skeptisk mot diken länge! *En ny utmaning* Vi hittade lite stockar längs crossbanan som blivit avtängd som vi hoppade lite! Nadja var slö och trött men travade glatt över (De låg som i ett studs!) några gånger! För att komma ner dit så var vi tvugna att gå över ett dike! Men det gick bra!
Och på tillbaka vägen (En annan väg) så kom det ett till litet dike! Stackar Nadja! haha! Men hon ställde sig på bakbenen och skuttade över, landade på bakbenen igen och studsade lite på alla 4 som en liten unghäst! hihi! Tokiga kärring! ♥ Men nu behövde jag iaf inte sitta av och vi kom över!!

image120


Hämtade Tindra igen och gick hem! Hon sova bra den natten oxå!

Fredag:
Bråttom till stallet! Skulle ju rida lektion!
Lämnade TinTin hos sin pappa igen = Jag gick, igen!
Kom fram och såg att hästarna gått ute hela natten som dom planerat dagen innan! Så jag slapp mocka! *Yes!!*
Tog in Nadja och borstade bort all gammal vinterpäls med en ryktsten! Det tyckte hon om!
Sen kom Lovi och tog in Pim!
Vi värmde upp hästarna längs åkern innan Annica kom!

Nadja arbetade bra som tusan på lektionen och jag är super nöjd! Hon gick fint i båda varven i galopp och gjorde en toppen fin skänkelvikning och ökad trav! ♥ Och jag är lite stolt över mig själv oxå för hon påpekade bara två saker på min sits; Handställningen och att jag inte håller skänklarna stilla!
Toppen lekion!

Efter lektionen ringde mamma medan jag var med Linde en sväng ut med Ini i vagnen! De körde längs åkern. Så mamma kom och hämtade mig, åkte hem till mig, packade och åkte till flygfältet och hämtade skruttan!
Sen åkte vi ut till LANDET!!

Så härligt så!
Bilder från landet får ni se i morgon tror jag!!

Lördag:
Var trött nästan hela dagen! Tindra var nog oxå lite trött, men hon var glad ändå! Busade mycket med mormor och det tyclte hon om! Hon fick sitta och sova i bilstolen medan jag och Bosse var ute å åhandlade! Jag fick även köra lite bil inne i sättraby... Hehe! Mestadels grusväg, men jag klarade av både möte med bil och cyckel, stop vid mötesplatser, upp och nerväxlingar och motorbroms galant! Gjorde även lite andra saker, som stopp och backa. Hade liiite svårt för att inte "börna" när jag skulle iväg på grusvägen! hehe! Men det är ju kul och svårt på samma gång! haha! Men det gick väldigt bra! Om jag får säga det själv! hehe!

Var ute myket i solen och Tindra stortuvdes på sin filt i gräset! hihi!

På kvällen vid middagen satt Tindra med vid matbordet som vanligt! Nu hittade hon sin skugga oxå! Hon satt och lyfte upp vänsterhanden så att skuggan kom på bordet och så försökte hon fånga den med högerhanden och vänsterhanden! hahahaha! och så satt hon jätte länge! hihi!

Och på natten så vaknade jag och skulle på toa, och då hörde jag Tindra ligga och skratta i somnen! Sötnöten!! ♥ Drömde säkert om sin tokigt roliga mormor! hihi!

Söndag:
Trött idag me! (Sjuka på G?) Var ute lite i solen men det var lite kallt när molnen kom! Så vi var bara ute på förmiddagen! Kollade lite på tv och busade i sovrummet!
Och efter middagen var det dags att åka hem!
Patrik var redan hemma och hade städat!! *Tack tack* Och han fick ta TinTin på en gång när vi kom hem! Jag var helt slut och är fortfarande...

Tindra somnade vi 22 tiden och jag ska snart oxå sova....
Ska bara kramas lite med patrik först! Det har han vlä förtjänat.. Iaf liiite! hehe!
BYE!
image121

RSS 2.0