Rs virus?

RS-infektion

Sjukdomen drabbar oftast barn under två år. Inte sällan är barnet yngre än sex månader. Vanligast är viruset under vintern och tidig vår. Många blir så medtagna att de behöver vårdas på sjukhus. Däremot är RS-infektioner sällan livshotande och ger inga men efteråt. Symptomen börjar med nysningar och rinnsnuva. Inom ett par timmar får barnet feber, hosta och andningssvårigheter. Sjukdomen brukar vara över på en vecka, men hostan kan hålla i sig längre.

Behandling: Äldre barn kan behandlas hemma. Se till att barnet får vila, mycket vätska och har huvudändan på sängen höjd. Yngre barn behöver ofta sjukhusvård med syrgas och eventuellt dropp, då andningsproblemen gör det svårt att äta och dricka.

Så smittar den: Från person till person via handkontakt. Det som för äldre barn eller vuxna verkar vara en vanlig okomplicerad förkylning, kan vara RS-virus som gör små barn väldigt sjuka.

När ska man uppsöka läkare: Vid rasslande ljud i bröstkorgen, snabb andning, blekhet eller när barnet blir blått runt munnen och under naglarna. Eller om barnet verkar uttorkat - inte har kissat på länge, har snabb puls och insjukna ögon.


Kan det var a så tro? Inga riktigt symptom sådär.. Förutom feber, hosta och jag vet inte om ögonen är insjunkna, men hon är "röd" och ser sjuk ut...


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hellre att man ringer/besöker BVC, läkare osv 1 gång för mycket än 1 gång för lite!

Visst är det roligt med anonyma bloggare, man blir väldigt nyfiken på vem som är på andra sidan skärmen. Sen kryllar det ju av muppar och idioter överallt på nätet så vissa saker som skrivs behöver man ju inte ens läsa ;)

En sak är i alla fall säker, att kan man stå för sin åsikt så kan man man också skriva ut sitt namn utan problem!

Sitta upp och rapa funkar förresten bra, lite bökigt men oftast kommer det upp mkt mindre kräk. Vill du göra matigare ersättning åt Tindra (För ersättnign nr.2 innehåller tydligen bara mera järn) så rör ner 2 tsk majsstärkelse i 2 dl kallt vatten, koka upp ordentligt under omrörning och låt sen sjuda en stund. Blanda sen i 6 mått ersättning. Då blir det mkt matigare. Jag gör en sån laddning på morgonen som jag sen blandar i med hans vanliga ersättning och han verkar mkt mättare.

2008-02-28 @ 22:15:27
URL: http://jerseyko.blogg.se
Postat av: Kim

haha, du tänker då allt bra snuskigt. :p

2008-02-29 @ 11:11:44
URL: http://kimlundin.blogg.se
Postat av: Pernilla

Du kan ge de direkt som det är eller blanda ut det med vanlig. Jag tyckte de rann för trögt ur flaskan och Rasmus blev arg för det inte kom något så han får vi blanda ut de så det blir lite rinnigare.

2008-02-29 @ 15:53:18
URL: http://jerseyko.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0