Recept!
Ja nu har jag gjort det igen! Ett smarrigt recept om ni vill ha!
Enkelt och gott!
Du behöver:
Laxfileér
Färskpotatis
4 dl Créme fraiche (stavas?)
färsk dill
kryddor
pressad citron
Gör såhär:
Stek laxen så den är nästan genomstekt. koka upp potatisen så den är mjuk nog att skiva, med eller utan skal. lägg laxen i en ungssäker form, hacka dill och strö över fisken, skiva potatisen och lägg över laxen. Blanda créme fraiche och kryddor som passar till fisk. Är du osäker finns det färdig "fisk krydda" att köpa. Pressa i lite citron i blandningen och rör om ordentligt.
Häll sedan över blandningen över potatisen och laxen och ställ in i ugnen på 175 grader tills laxen är genomstekt.
Till det passar en god bönsallad.
Till den behöver du:
Kruksallad
Gurka
Tomater (Jag föredrar kvisttomater)
Paprika
Bönor av olika slag (Finns att köpa färdigblandat eller blanda själv)
Fetaost
Purjolök
Gör såhär:
Bryt av salladbladen, smaken stannar kvar bättre då än om man skär den. Skölj bönorna i ett durkslag och låt vila ett tag. Skär ner gurka, paptika och tomat i lagom stora bitar. Smula ner fetaosten och skär purjolöken i tunna skivor. Häll över bönorna och häll lite god vinägerdressing över. Blanda.
Det kommer bli en super måltid som är lätt att göra och god. Passar bra som både "finmat" och vanlig middag om man vill lyxa till det lite.
Avnjutes med ett glas vin eller dryck av valfritt slag.
Prova och säg gärna vad ni tyckte!!
Puss!
Enkelt och gott!
Du behöver:
Laxfileér
Färskpotatis
4 dl Créme fraiche (stavas?)
färsk dill
kryddor
pressad citron
Gör såhär:
Stek laxen så den är nästan genomstekt. koka upp potatisen så den är mjuk nog att skiva, med eller utan skal. lägg laxen i en ungssäker form, hacka dill och strö över fisken, skiva potatisen och lägg över laxen. Blanda créme fraiche och kryddor som passar till fisk. Är du osäker finns det färdig "fisk krydda" att köpa. Pressa i lite citron i blandningen och rör om ordentligt.
Häll sedan över blandningen över potatisen och laxen och ställ in i ugnen på 175 grader tills laxen är genomstekt.
Till det passar en god bönsallad.
Till den behöver du:
Kruksallad
Gurka
Tomater (Jag föredrar kvisttomater)
Paprika
Bönor av olika slag (Finns att köpa färdigblandat eller blanda själv)
Fetaost
Purjolök
Gör såhär:
Bryt av salladbladen, smaken stannar kvar bättre då än om man skär den. Skölj bönorna i ett durkslag och låt vila ett tag. Skär ner gurka, paptika och tomat i lagom stora bitar. Smula ner fetaosten och skär purjolöken i tunna skivor. Häll över bönorna och häll lite god vinägerdressing över. Blanda.
Det kommer bli en super måltid som är lätt att göra och god. Passar bra som både "finmat" och vanlig middag om man vill lyxa till det lite.
Avnjutes med ett glas vin eller dryck av valfritt slag.
Prova och säg gärna vad ni tyckte!!
Puss!
Kommentarer
Postat av: malin
Prövade det för nån vecka sen.. Det var gott!
Trackback