Stressad katt!?

Kollade runt lite om "stressade katter" och det här var vad jag hittade:

Stress

Vår stressade värld påverkar också våra husdjur. Orsaker till stress hos en katt kan variera. Den kan bero på sjukdom, smärta, rädsla, eller en förändring i hemmet. Förändringar som påverkar kan vara en ny baby i familjen eller ett nytt husdjur som flyttar in. Andra orsaker kan vara om katten förlorat sin ägare eller flyttat.

Rädsla kan få en katt att kissa på fel ställen, markera revir inomhus eller bita och riva. En annan variant är att katten börjar slicka sig intensivt. Katten kanske rentav slickar sig på en särskild fläck på pälsen. Det kan leda till hudåkommor som eksem och kalhet t ex. Då kanske katten behöver lugnande medel som veterinären skriver ut.

En katt som börjar göra sina behov på golvet eller i möblerna kan ha nåt fysiskt fel som kräver veterinärbehandling. Men om katten är frisk kan det bero på stress. Håll kattlådan ren tills problemet är löst. Ett förslag är att man kan täcka över stället olyckan skett på med aluminiumfolie eller plast om det är en möbel som är drabbad.  Ge din katt så mycket uppmärksamhet som möjligt. Lek med den och hjälp den att känna sig hemma, om den nyligen flyttat till dig.

I komplicerade fall kanske din veterinär skickar din katt till en djurpsykolog. *hahaha*


Kommentarer
Postat av: Patricia

men va.. djurpsykolog? haha! bra att mina katter inte är stressade då. ;)

2009-10-27 @ 19:09:54
URL: http://stilettoqueen.blogg.se/
Postat av: Kim

A okej, måste man få det veterinär utskrivet? Haha, han vågar typ inte ;)

2009-10-28 @ 09:53:23
URL: http://kimlundin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0