Nu är jag arg!!!

Nu är jag arg! Jag blir sällan riktigt arg, men nu är jag det! Det är helt sjukt hur dåligt förskolorna i Norrtälje fungerar! Jag har Tindra 15 timmar på dagis, dels för att jag inte arbetar och dels för att jag faktiskt gör det! jag arbetar alltså 15 timmar MAX i veckan så jag känner inte att jag behöver gå upp i tid med henne. Men det går inte sörru, för då får inte Tindra vara på dagis om jag inte jobbar en vecka! Dvs, jobbar jag en fredag en vecka får hon BARA vara där på fredagen, jobbar jag inte alls nästa vecka så får hon inte vara där ALLS! Då måste jag ringa någon och BE OM LOV att få ha min dotter där på förskolan! Och då blir det mellan 9-12 två dagar i veckan... Helt sjukt! Jag trodde att förskolan var till för barnen, att de skulle få gå där för att lära, socialisera och utvecklas. Även om föräldern bara jobbar 25%.... Har jag inte rätt till 15 timmar i veckan? Ida som jobbar på förskola i Uppsala berättade att även om föräldrarna där få hoppa in extra och jobba så får fortfarande barnen gå 15 timmar i veckan. De tar inte bort timmar på nästa vecka om det råkar bli fler timmar en vecka och de får ha sina barn de 15 timmar de har rätt till även om de jobbar eller inte jobbar! Varför är Norrtälje en sån pissig kommun när det gäller barn? Vår framtid lixom! Sjukt....

Idag var jag på utvecklingssamtal på dagis, Tindra fick leka under tiden. Sen tyckte de att vi skulle gå hem, när hon hade som roligast. Så jag frågade om hon fick vara kvar. "Nej det går inte, du vet med platser och så när man jobba osv..." Då vart jag arg och sa att det är ju dumt att de har det så, jag trodde att det var för Tindras skull, inte deras eller min.  Då ringdes det samtal och det skulle pratas med rektorn.... Tillslut fick hon ju vara kvar, men bara till 12... Fast vi har varit hemma i veckan eftersom 8,5 timma förra veckan gick plus och vi har varit hemma 10 timmar så jag tycker att 5 timmar bör hon ju då ha kvar av sina 15 timmar! Eller? Nej.. Tydligen inte! Då måste jag ringa en tant på kommunen och be om lov... Gaah! Idioti!
Förskolan ska väl funka för barnen vare sig föräldrarna jobbar heltid, deltid, extra eller är helt arbetslösa! Men nej, man får inte jobba extra! Antingen måste man vara arbetslös eller jobba mer än 50%.

Ännu en anledning för mig att flytta härifrån.... Skit kommun!

Kommentarer
Postat av: Kim

Åh vad arg man blir!

2010-12-10 @ 10:41:51
URL: http://kimlundin.blogg.se/
Postat av: Elli

Låter helt sjukt! På dom förskolor (två olika) min dotter har gått, har dom varit måna om att hon ska känna sig trygg i gruppen och vara där 15 timmar i veckan. Om jag har jobbat mindre, har dom velat att dottern gått ändå, för hennes skull.

2010-12-12 @ 18:44:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0